Joensuun Kataja tarjoili Mehtimäen Jäähallin kotiyleisölle tiistai-iltana aihetta juhlaan, kun se isännöi Helsinki Seagullsia ratkaisevaksi osoittautuneessa välieräsarjan viidennessä ottelussa. Puoliaikaan asti tasaisena kulkenut ottelu repesi auki kolmannella jaksolla, Katajan tyylitellessä lopulta 91-71 (42-37) –kotivoittoon.

Välieräsarjan viides kamppailu toimi Katajalle siirtymätaipaleena finaaleihin, mutta samalla vakuuttavana myrskyvaroituksena toiselle välieräparille joensuulaisten kevätkunnosta. Seagulls pysytteli vielä puoliajalle viiden pisteen iskuetäisyydellä, mutta kolmannella jaksolla Kataja räjäytti Mehtimäen Jäähallin katon irti heittoshow’llaan.

Kataja pussitti kolmannella jaksolla yhteensä 6 kolmen pisteen heittoa, joista kolme perättäisissä hyökkäyksissä Katajan venyttäessä kotijohdon 11 pisteestä lukemiin 61-41. Raymond Cowels toi Seagullsin vielä 14 pisteen päähän Katajan taustapeileihin, mutta Teemu Rannikon ja Ilari Seppälän johdolla Kataja nykäisi jälleen, tällä kertaa 12-0 pisteputken ja karkasi tavoittamattomaan 74-48 –johtoon.

Suurimmillaan kotijohto kävi päätösjakson alussa Rannikon, Vesa Mäkäläisen ja ottelun hahmon Jarekious Bradleyn pussittaessa 8-0 –pisteputkella Katajan jo 30 pisteen karkumatkalle. Seagulls ryhdistäytyi päätössummeria kohti siirryttäessä ja onnistui lopulta kuromaan eron 17 pisteeseen, ennen kuin Katajan oma kasvatti Johannes Lasaroff pussitti kolmosellaan loppunumerot lukemiin 91-71.

– Onnistuimme keskittymään puolustamiseen ja olimme muutenkin henkisesti vahvoja. Olen ylpeä joukkueestani, sillä Seagulls ei tehnyt tätä ottelusarjaa helpoksi, kommentoi Katajan päävalmentaja Greg Gibson Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Katajan ykköstykki Bradley pussitti tiistai-illan kamppailussa 26 pistettä ja kahmi 8 levypalloa, upottaen kahdeksasta kolmen pisteen yrityksestään kuusi. Hyökkäyksen kapellimestari Rannikko taiteili 18 pistettä ja viimeisteli tupla-tuplansa 10 koriin johtaneella syötöllä. Vahvalla pelipäällä oli myös 20 peliminuutissa sähköä kentälle tuonut takakentän moniosaaja Daniel Mullings (10/4/3 syöttöä/2 riistoa).

Seagullsin Cowels oli joukkueen pisteykkönen 16 pisteellään. Antto Nikkarinen teki kaikkensa reilussa 28 peliminuutissa, urakoiden 10 pistettä, 4 levypalloa ja 7 koriin johtanutta syöttöä, saaden hienosti tukea 13 pistettä ja 7 levypalloa tililleen kirjauttaneelta ”Junnu” Leeltä.