Korisliigan toinen loppuottelija selviää perjantaina, kun Vilpas ja Karhu iskevät yhteen seitsemännessä välieräpelissä Salohallissa. Finaalivastustajaa odottelee Joensuun Kataja, joka kaatoi toisessa välieräparissa Helsingin Seagullsit otteluvoitoin 4-1.

Vilppaan ja Karhun kaikki kuusi välierää ovat päättyneet kotivoittoihin. Maanantaina Karhu oli painettu seinää vastaan ja sen oli otettava pakkovoitto, jotta se edes pääsi venyttämään välieräsarjaa seitsemänteen peliin. Karhu kesti paineet ja nappasi voiton lukemin 88–77.

Karhu pystyi keskiviikkona kontrolloimaan pelitempoa, napsimalla levypallot ja ottamalla levypallot omiin käpäliin. Vikkelä takamies Juwan Staten pysyi kurissa, vaikka upottikin varmasti keskimatkan kakkosia. Staten ei kuitenkaan päässyt ajamaan korille, ja siten halkomaan Karhun puolustusta. Vilppaan heittäjät jäivät ilman vapaita heittopaikkoja, kun puolustuksessa ei tarvinnut auttaa. Korin läheisyydessä kauhajokiset olivat vahvempia Devonne Gilesin johdolla, eikä Al’lonzo Coleman päässyt nostelemaan koreja. Karhu hyökkäsi vahvasti kohti koria, joka tuotti vastustajalle virheitä ja joukkueelle paljon vapaaheittoja, jotka nakutettiin yhdeksän hyvällä 80 prosentin tarkkuudella koriin.

Karhun pitää vain toistaa keskiviikon esitys perjantaina ja yllätysvoitto voisi olla lähellä. Se on tietysti helpommin kirjoitettu, kuin tehty, mutta mahdollisuuksia voittoon on. Vilpas on viimeksi Salohallissa hävinnyt helmikuussa.

Vilppaalla on myös loistavien fanien tuki takana. Salohallin yleisöennätyksen uumoillaan rikkoutuvan ja jopa 2500 silmäparia saattaa olla hallin lehtereillä seuraamassa taistelua. Vilpas Ultras on ollut ilmiö, joka on herättänyt median huomion. Eikä syyttä. Hyppivät, tanssivat, huutelevat ja kovaääniset Ultras fanaatikot ovat onnistuneet jopa kuumentamaan Karhun pelaajia. Hyvin ovat myös Karhun fanit olleet Karhun tukena läpi pudotuspelien. Karhuluolan desibelitaso on noussut välierissä uudelle tasolle ja tasasuuntaajat on jouduttu kalibroimaan uudelleen. Fanit ovat olleet mukana myös vieraspeleissä ja perjantaina matkaan on lähdössä satakunta oranssiasuista kannattajaa. Fanien tuesta ei Karhun taistelu finaalipaikasta ainakaan jää kiinni.

– Hieno välieräsarja saa varmasti parhaan mahdollisen päätöksen, kun pallo heitetään ilmaan perjantai-illan huumassa Salo-hallissa. Tähän voisi varmaan laittaa ne kaikki kliseiset lausahdukset, kuten do or die, win or go home jne, jotka on usein tällaisissa ratkaisupeleissä nostettu esiin. Taktiset asiat ovat varmasti molemmilla joukkueilla tiedossa, joten sillä saralla pitää vielä löytää uusi vaihde, jotta saisimme sen tarvittavan edun ja yllätysmahdollisuuden. Kaikki energia, jonka saamme meidän mahtavasta faniporukasta, on varmasti myös tarpeen. Kokoonpanoon tehdään muutos, jos loukkaantumistilanne sen vaatii, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi tulevaa kamppailua seuran sivuilla.