Ranskan maajoukkue jää vaille yhtä tärkeää lenkkiä, kun Utah Jazzin sentteri Rudy Gobert ei pelaa tänä kesänä Ranskan paidassa.

Ranskalaislehti L’Equipelle antamassa haastattelussaan Gobert ilmoitti keskittyvänsä lepäämään ja laittamaan kroppansa kuntoon.

– Se oli hyvin vaikea päätös. Olin pudotuspeleissä loukkaantuneena, minulla on pitkä kausi takana ja juttelin seuran kanssa, että minun pitää tehdä töitä kroppani kanssa tänä kesänä. Se tarkoittaa sitä, etten ole Ranskan maajoukkueen projektissa mukana, Gobert perustelee päätöstään lehdelle.

Gobertin puuttuminen on iso kolaus Ranskalle, sillä hän on joukkueen aloitusviisikon pelaaja. Hän pelasi uransa parhaan NBA-kauden tilastoiden keskimäärin 14,0 pistettä, 12,8 levypalloa ja peräti 2,6 torjuntaa, jolla hän oli myös koko NBA:n tilastoykkönen. Levypallotilastossa hän oli NBA:n tilastonelonen.

Ranskan maajoukkueen ykköstähti Tony Parker lopetti maajoukkueuransa viime kauteen ja hänen seuraajansa Nicolas Batum on myös ilmoittanut jättävänsä kesän EM-turnauksen väliin.