Naarassusien päävalmentaja Pekka Salminen on kutsunut koolle 30 pelaajaa, jotka muodostavat tämän kesän Suomen naisten koripallomaajoukkueen.

Nimetty rinki edustaa suomalaisen naiskoripallon nykyisyyttä monivuotisten runkopelaajien muodossa ja myös samalla tulevaisuutta laajan nuorisokaartinsa myötä.

Suomen pelaajaringistä löytyykin jo monelta vuodelta tuttujen tähtipelaajien lisäksi aimo annos nuoria pelaajia, jotka kartuttavat tällä hetkellä kokemusta Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa tai ovat vielä matkalle Atlantin taakse.

– Pelaajalista edustaa samalla sekä suomalaisen naiskoripallon tulevaisuutta että nykyisyyttä. Meillä löytyy samaan aikaan nykyiset runkopelaajat, joilla haetaan menestystä, Yhdysvalloissa olevat pelaajat, jotka edustavat tulevaisuutta sekä vielä nuoremmat, jotka ovat vielä matkalla Yhdysvaltoihin, naisten maajoukkueen päävalmentaja Pekka Salminen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Naisten maajoukkuepelaajille on tarjolla kesällä Open Gym -tyylinen harjoittelumahdollisuus huippuammattilaisten johdolla, kunnes heinäkuussa 24.7. alkaa virallinen maajoukkueleiritys.

– Kaikesta tärkein asia on, että parhaille suomalaisille tarjotaan mahdollisuus treenata laadukkaasti kaksi kertaa päivässä täydellä paketilla.

– Haluamme, että naisillemme maailmalla Suomi on koripallokoti. Tuttu ja turvallinen paikka, jossa heistä pidetään huolta ja annamme ymmärtää, että kuinka tärkeitä he ovat meille, Salminen kertoo.

Naarassusien päätähtäin on marraskuussa 2017 käynnistyvissä EM-karsinnoissa vuoden 2019 lopputurnaukseen, mutta sitä ennen Suomi pelaa loppukesällä sekä vieraissa että kotikamaralla maaotteluita, joista tiedotetaan myöhemmin.

– Tässä vaiheessa kesää tarkoituksena on valmistaa pelaajia, antaa mahdollisuus harjoitella ja viedä jo olemassa olevaa pelitapaa eteenpäin, mikä on ollut muovautumassa muutamien vuosien ajan. Kun heinäkuun lopussa tullaan yhteen, niin siinä vaiheessa jo harjoitellaan marraskuuta varten. Maajoukkueikkuna on lyhyt, joten pitää varmistaa, että pelitapa on uusille pelaajille jo tuttu.

Naarassudet 2017
Aaltonen Lotta
Augustin Nina
Gross Krista
Grönberg Camilla
Holopainen Annika
Iiskola Evita

Jämsä Annika
Kalin Marianne
Karsten Sandra
Kesänen Vilma
Koskimies Elina
Kärkkäinen Riina
Lahtinen Lotta-Maj
Lehtoranta Linda-Lotta
Lehtoranta Roosa
Menna Tuuli
Mäkitalo Anni
Pelander Sofia
Pirttinen Veera
Pounds Anissa
Pounds Dionne
Rajala Sofia
Rokkanen Sara
Salmi Ninni
Salomaa Henna
Sten Minna
Tulonen Helmi
Tuukkanen Taru
Wahlgren Saara
Äijänen Anniina

* Linda-Lotta Lehtoranta ja Sofia Pelander ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi.