Susijengin takamies Jamar Wilson odottaa jo kuumeisesti tulevia EM-kilpailuja. Susijengi sekä suomalaisyleisö pääsevät herkuttelemaan huippupeleillä, kun Suomen kanssa samassa lohkossa pelaavat Ranska, Slovenia, Kreikka, Puola sekä Islanti.

Kotikisat ovat iso tapahtuma sekä pelaajille että yleisölle. Wilsonille kotiyleisö ja –paineet tuovat entistä suuremman latingin.

– Meillä on vastassa mielenkiintoisia joukkueita. Lopputurnaukset ovat aina kovia. Nyt on mielenkiintoista päästä pelaamaan kotiyleisön eteen ja se tuo omat paineensa. En ole kuitenkaan siitä huolissani, sillä rakastan pelata paineen alla.

– Olen tottunut pelaamaan paineessa ja silloin saan itsestäni yleensä parhaan irti. Nyt saamme vielä kotiyleisöstä energiaa, niin sillä on minuun tuplavaikutus. Tulemme saamaan mahtavan kannustuksen. Olen jo innoissani, kun mietin sitä. Siitä tulee uskomatonta, hehkuttaa Wilson Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen lohkovastustajissa nähdään mielenkiintoisia pelaajia. Ranska juoksuttaa Helsinkiin totutusti mitalisuosikkina kisoihin lähtevän joukkueen, Kreikka kamppailee tähtiensä johdolla jälleen mitaleista, Slovenialla on kasassa yllätysvalmis nippu, Puolaa vastaan Suomella on kana kynittävänä toissavuoden EM-kisoista ja Islanti on aina yllätyksellinen.

– Lohko on kova. Ranska on kova, vaikka heiltä pari tähteä puuttuukin. Kreikka on varmasti hyvä ja he voisivat tehdä meille palveluksen jättämällä Giannis Antetokounmpon pois. Kreikalla on kuitenkin aina kova joukkue, joka on täynnä Euroliigassa pelaavia pelaajia. Slovenian nuori Luka Doncic on hyvä ja mielenkiintoinen pelaaja, Wilson luettelee.