Vilpas nappasi Korisliigan kesän suurimman kalan riveihinsä, kun se teki sopimuksen Teemu Rannikon kanssa. Rannikko jahtaa Salossa uransa kolmatta Korisliigan mestaruutta.

Rannikko pelasi neljä edelliskautta Katajassa, jonka riveissä hän johdatti joensuulaiset kahteen mestaruuteen. Perhesyyt palauttivat Rannikon perheineen takaisin Varsinais-Suomeen ja lopulta Vilpas valikoitui uudeksi seuraksi.

– Päätös oli vaikea, koska pöydällä oli paljon hyviä tarjouksia. Olen kuitenkin 1/3 salolainen, sukulaiset asuvat täällä ja käyvät katsomassa aina kaikki pelini Salohallissa. Olen kuullut pelkkää hyvää coach Iisalosta ja Vilppaan organisaatiosta eli hommat hoidetaan, mitä luvataan. Täällä on hienoa fanitoimintaa ja Suomen paras korishalli ja olen seurannut mielenkiinnolla Vilppaan nousujohteista toimintaa neljän vuoden ajan Joensuusta käsin, Rannikko kertoo seuravalintansa taustoista Vilppaan sivuilla.

Vilppaalla on jo hyvä runko kasassa ja kokoonpanosta puuttuvat vielä ulkomaalaisvahvistukset. Rannikko kuitenkin uskoo joukkueen mestaruusmahdollisuuksiin.

– Aikaista sanoa, koska neljä tärkeää ulkomaalaispalasta puuttuu vielä. Henkilökohtainen tavoitteeni tällä hetkellä on voittaa mestaruus ja kannatella pantteripatsasta Salohallissa kauden päätteeksi. Kiva, että joukkueessa on tuttuja jätkiä aiemmilta pelivuosilta. Koiviston Mikon kanssa on pelattu pitkään yhdessä maajoukkueessa ja Nenosen Juhon kanssa pelattiin Joensuun ensimmäisen kauteni aikana. Ojalan Matiaksen kanssa treenattiin yhdessä viime kesänä Turussa. Mukavia jätkiä.

Rannikko täyttää syksyllä 37 vuotta, mutta hän ei ole vielä ripustamassa kenkiä naulaan.

– Ikä on minulle vain numero ja oma pelityylini on hieman muuttunut vuosien varrella. Olen saanut koripallolta hirveän paljon ja koris tuntuu yhä mukavalta. Olen hyvässä kunnossa ja kropassa ei ole vikoja. Yritän ajatella ikääni mahdollisimman vähän ja pelaahan niitä minun ikäisiä kavereita vieläkin ihan Euroopan huipulla, Rannikko muistuttaa.