Petteri Koponen pelasi haastavan debyyttikauden FC Barcelonassa ja palasi tovi sitten koti-Suomeen kesän viettoon. Koponen tapasi median edustajia tulevalla EM-kisanäyttämön Hartwall Arenan Niemi Centerissä ja muistutti, kuinka hienoa aikaa suomalainen koripalloperhe juuri tällä hetkellä elää.

– Ihan magee fiilis. Odotan jo sitä, että pääsee jätkien kanssa treenaamaan ja valmistautumaan. Toivottavasti Suomeenkin saadaan vähän aurinkoa ja pääsee nauttimaan Suomen kesästä.

– Pikkuhiljaa jätkät palaavat Suomeen ja pääsemme treenaamaan. Nyt on pari viikkoa open gymiä ja heinäkuun puolessa välissä aletaan virallisesti valmistautumaan kohti kisoja, Eezy Basket –katukoristapahtuman kummina toimiva Koponen kertoo Koripalloliiton sivuilla.

Susijengin taival on kulkenut pitkän matkan B-divisioonasta EM-kotikisoihin. Millaisin silmin katsot jo kuljettua matkaa?

– Kyllä sitä aina välillä pysähtyy ja miettii kuinka pitkä matka ollaan tultu. Se on pienistä jutuista kiinni. Pari juttua eri lailla ja me emme olisi tässä tilanteessa. Suomalainen koripallo elää tällä hetkellä hienoa aikaa.

– Sitä olen sanonut nuorille, että koettakaa nauttia tästä, koska tämä ei ole ollut aina tällaista. Muistan kun tulin itse (maajoukkueeseen). Oli Luxemburgia ja kävimme pienissä saleissa pelaamassa. Vantaalla oli alle tuhat ihmistä katsomassa pelejä. Sitä on ehkä uuden sukupolven vaikea ymmärtää, että tämä ei ole aina ollut tällaista kuin nyt.

– Tämä on hienoa aikaa ja tästä pitää nauttia. Tämä voisi olla se standardi, mikä suomikoriksella pitää olla nyt ja tulevaisuudessa. Voisi sanoa, että on hienoa olla suomalainen koripalloilija tällä hetkellä.

Susijengi on kuluvana kesänä laaja lauma, josta löytyy nuorta lupausta ja kokeneempaa pelaajaa. Millaisia ajatuksia joukkue herättää?

– On hieno juttu, että löytyy molempia. Teemu (Rannikko) osoitti tällä kaudella kuinka kova pelaaja hän on edelleen. Toivon, että hän tulisi leiritykseen. Hän olisi meille iso lisä joukkueeseen kentällä ja sen ulkopuolella. Minulla on ollut kunnia saada pelata Teemun kanssa monta vuotta yhdessä. Olisihan se hienoa Teemullekin, että voisi laittaa maajoukkuetossut naulaan kotikisojen jälkeen.

– Totta kai Lauri (Markkanen) on tulevaisuuden timantti ja meillä on paljon muitakin hyviä pelaajia. Lauri tulee olemaan suomalaisen koripallon lippulaiva seuraavat 10–20 vuotta. Kaikkiaan hieno joukkue tulossa. Toivottavasti kaikki pysyvät terveenä ja pääsemme täydessä iskussa valmistautumaan ja pelaamaan hyvät kisat.