Kuten susilaumassa luonnossa, niin myös Suomen koripallomaajoukkueessa vallitsee vahva hierarkia. Pelitaidoilla ja asemalla ei ole merkitystä, vaan kaikki käyvät tasapuolisesti saman koulun läpi.

Eezy Basket –katukoristapahtuman kummina toimiva Petteri Koponen aloitti maajoukkueessa 18-vuotiaana vuonna 2006. Hiljalleen Koponen on noussut 29-vuotiaana kokeneiden pelaajien joukkoon ja tällä hetkellä Susijenissä on viisi Koposta vanhempaa pelaajaa. Hänelle uusi, kokeneemman pelaajan rooli, sopii mainiosti.

– Ei varmaan tarvitse enää kerätä palloja tai kantaa kasseja. Muistan kun minulla oli lähemmäs sata maaottelua ja kantelin edelleen laukkuja ja keräilin palloja. Sanoin: miten tämä voi olla mahdollista? Yritin ajaa uutta sääntöä sisään, että nämä hommat menisivät pelien tai vuosien perusteella. Ei mennyt läpi, vaan kyllä se meni aina ikävuosien perusteella, Koponen naureskelee Koripalloliiton sivuilla.

– Katsotaan millaisia pelaajia tulee jatkossa. Voi olla, että Laurikin (Markkanen) kantaa vähän aikaa niitä palloja ja kerää juomapulloja. Ei se kyllä omaa tekemistä muuta. Koetan tehdä asiat samalla tavalla kuin ennenkin ja auttaa nuoria, jos heillä on jotain kysyttävää. Yritän olla oma itseni ja pelata samalla tavalla kuin ennenkin.

Numero 6 jäädytettiin Suomen koripallomaajoukkueen faneille maajoukkuetoiminnassa, mikä on maajoukkuetasolla ainutlaatuista. Koponen kiitteleekin vuolaasti Suomen faneja.

– Fanit ovat olleet iso osa tätä matkaa. He olivat iso tuki EM- ja MM-kisoissa. Kaikki muistavat vielä Bilbaon. Edelleen puhutaan, että se oli makein reissu ikinä. Espanjassa ihmisiä tuli sanomaan, että he muistavat kaikki suomalaiset Bilbaosta.

– (Numeron jäädytys) on iso kunnianosoitus faneille. Ilman heitä emme olisi menestyneet näin hyvin. Se on ihan ansaittu juttu, Koponen kiittelee.