Lassi Tuovin valmentaman SIG Strasbourgin finaalit Ranskan ProA-liigassa alkoivat huonoimmalla mahdollisella tavalla. Elan Chalonille koetun 75-89 (26-50)-tappion lisäksi harmaita hiuksia toi Susijengin laituri Erik Murphyn loukkaantuminen.

Kotijoukkue Chalon löi vierailleen luun kurkkuun jo heti avausneljänneksellä viemällä sen nimiinsä 25-6. Ottelun edetessä Strasbourg pääsi otteluun paremmin peliin mukaan, muttei enää missään vaiheessa kyennyt taistelemaan voitosta.

– Saatiin täystyrmäys ensimmäisellä kympillä. Vastustaja pelasi kotonaan hurmoksessa emmekä päässeet peliin mukaan ensimmäisellä puoliajalla, Tuovi analysoi ottelun Koripalloliiton tiedotteessa.

Strasbourgin kannalta ottelu oli todellinen painajainen, sillä tappion lisäksi joukkueen avainpelaajiin lukeutuvat Paul Lacombe ja Murphy joutuivat jättämään ottelun kesken. Lacombe sai iskun päähänsä, mutta hänen odotetaan toipuvan toiseen peliin. Murphy sen sijaan tuli heittotilanteessa alas vastustajan jalan päälle vääntäen nilkkansa. Murphyn vamman vakavuudesta ei ole vielä tietoa.

Ennen loukkaantumistaan Murphy ehti 12 minuutissa upottamaan kahdeksan pistettä ja ottamaan yhden levypallon.

Chalon johtaa finaalisarjaa 1-0. Joukkueiden toinen ottelu pelataan torstaina Chalonin kotikentällä.

– Lyhyt aika valmistautua seuraavaan peliin, mutta toisaalta tämä voi toimia hyvänä herätyksenä. Torstaina on tarkoitus riistää kotietu, eli mikään ei ole muuttunut, Tuovi toteaa.