Suomen 20-vuotiaiden miesten neljän maajoukkueen turnaus Reykjavikissa päättyi tappioon, kun isäntämaa Islanti päihitti Sudenpennut loppunumeroin 75-60 (38-24). Suomen saldo turnauksessa oli kaksi voittoa ja yksi tappio.

Suomalaisten hyvän ensimmäisen neljänneksen jälkeen Islanti vaihtoi kaikki skriinit ja sumputti Suomen hyökkäyspelin puuroksi. Isäntämaa yltyi toisen ja kolmannen neljänneksen aikana älyttömään 28-0-juoksuun, jonka jälkeen Sudenpennuilta ei enää löytynyt aseita voittotaisteluun.

– En muista, että hetkeen olisi ollut mukana tuollaisessa. Se oli jollain määrin erilainen kokemus tälle joukkueelle, koska tähän mennessä on mennyt aika hyvin. Nyt tuli iso vastoinkäyminen, ja siitä näkee, että miten pelaajat reagoi ja mitä kannattaa tehdä taktisesti tuollaisessa tilanteessa, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kun Islanti vaihtoi kaikki skriinit ja sumputti, niin ei löytynyt syvyyttä, ei vaihtotilanteen jälkeen sitä isoa jätkää, joka hakee aseman korin alta, tai takamiestä, joka pyrkii hakemaan kaarelta etua.

Suomen positiivisimmat esiintyjät olivat Matias Suvanto (12/5) ja vähillä minuuteilla hienosti esiintynyt Jyri Eboreime (3/0). Islannin pistekuningas oli Tryggvi Snær Hlinason (17/11/5 syöttöä/5 torjuntaa).

Suomi pelasi kolmen päivän aikana kolmea A-divisioonan EM-kisoissa pelaavaa joukkuetta vastaan. Saldona oli kaksi voittoa (Israel, Ruotsi) ja yksi tappio (Islanti).

– Saimme tietoa, että aggressiivista miespuolustusta ja palloskriinien tuplausta pitää harjoitella enemmän. Vaihtavalla puolustuksella olemme kaikkein menestyksekkäimpiä. Yhdeksikkö tai kymmenikkö alkaa hahmottumaan ja ensi viikolla Portugaliin pyritään jo varmaan valitsemaan kisajoukkue, Lehtonen tiivistää.

Ottelutilastot