Viimeinenkin sarja Euroopassa saatiin päätökseen perjantai-iltana, kun Ranskan ProA:n viides ja ratkaiseva finaali pelattiin. Lassi Tuovin ja Erik Murphyn SIG Strasbourg joutui tunnustamaan Elan Chalonin paremmakseen numeroin 65-74 (32-34). Näin Elan Chalon voitti mestaruuden otteluvoiton 3-2.

Joukkueet etenivät tasatahtia aina päätösneljänneksen viimeiselle viisiminuuttiselle saakka, jolloin kotijoukkue sai repäistyä ratkaisevan eron. Jeremy Nzeulie ja John Roberson heittivät kovat kolmoset sisään kaukaa viivan takaa muutama minuutti ennen loppua nostaen Chalonin ratkaisevaan 12 pisteen karkumatkalle. Strasbourg onnistui nousevamaan vielä seitsemän pisteen päähän, mutta Axel Bouteille hautasi lopullisesti Strasbourgin mestaruushaaveet naulaamalla kolmen pisteen heiton pussin pohjalle reilu minuutti ennen loppua.

– Pettymys on todella suuri, kun kausi jäi 10 minuutin päähän tavoitteesta. Ratkaisuhetkillä Chalon heitti neljä kaukoheittoa ja taisteli muutaman ratkaisevan irtopallon itselleen, Tuovi harmitteli Koripalloliiton tiedotteessa.

Strasbourg oli onnistunut sekä pudotuspelien ensimmäisellä että toisella kierroksella nousemaan otteluvoitoissa takamatkalta jatkoon. Strasbourg selvitti myös finaaleissa ensimmäisen ottelupallon, mutta kauden viimeisessä ottelussa sen taistelu ei enää riittänyt.

– Finaaleissa nähtiin todella tasaiset joukkueet. Kausi oli todella pitkä ja pudotuspelit raskaat, sillä kuusi ottelua voitimme selkä seinää vasten. Valitettavasti seitsemäs jäi puuttumaan, Tuovi manasi.

Alaraajavammasta kärsinyt Murphy oli Strasbourgin kokoonpanossa, mutta ei käynyt kentällä.

Ottelutilastot