Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta ensi maanantaista lähtien Lohjan Kisakallion Susi Training Centerissä. Suomen lisäksi viisipäiväisissä PM-kisoissa (26.-30.6.) pelaavat Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti. Suomen joukkueiden päävalmentajat ovat nimenneet PM-kokoonpanot.

Sudenpennuilla Kisakalliossa toista kertaa pidettävät PM-kisat toimivat lähtölaukauksena kohti maajoukkuekesää. Kisakalliossa Suomen nuorisomaajoukkueet pelaavat intensiivisesti viisi peliä viiteen päivään, minkä jälkeen valmistavien maaotteluiden kautta päätähtäin on kunkin ikäluokan EM-kisoissa.

18-vuotiaissa pojissa vanhinta ikäluokkaa edustaa ´99-syntyneet, jotka pelasivat viime kesällä 17-vuotiaiden MM-kisoissa Espanjassa. EM- ja MM-kisakonkareita joukkueesta löytyykin, mutta päävalmentaja Jyri Lohikoski on lisännyt myös ripauksen uutta verta.

– Meillä on tavallaan mielenkiintoinen sekoitus äärimmäisen kokeneita pelaajia ja mielenkiintoisia uusia kasvoja maajoukkueympyrässä, Lohikoski kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Maajoukkuekesä alkoi tällä viikolla ja olemme ehtineet harjoitella neljä päivää. Ihan hirveän paljon asioita ei ole ehditty harjoitella, mutta toivottavasti turnauksessa näkisimme rohkeata puolustuspeliä. Sellaista puolustuspeliä, jossa joukkueen keskinäinen luottamus välittyy, että jos yksi auttaa, niin toinen auttaa ja niin edespäin.

Suomen 18-vuotiaat pojat PM-kisoissa 2017

# Sukunimi Etunimi Seura
4 Waxlax Erik HBA
5 Pihlajamäki Tomas HBA
7 Antikainen Tuomo MuKi
8 Heinonen Miika MuKi
9 Gustavson Andre HBA
10 Waxlax Ricky Rocks
11 Granlund Jesper Rocks
12 Jantunen Mikael HBA
13 Syrjämäki Aapeli HNMKY
14 Liukko Aleksi Rocks
15 Jaakkola Tuukka HBA
20 Tahvanainen Ville HNMKY

 

18-vuotiaat tytöt panostaa vauhtiin

– Meillä on siinä mielessä erikoinen joukkue, että olemme aavistuksen lyhyempiä verrattuna muihin kansainvälisiin joukkueisiin, mutta sitä kautta pitää löytää vahvuudet. Puolustuksemme on aloitteentekevää, hyökkäyspäässä työnnämme palloa vauhdilla eteenpäin ja pyrimme saamaan nopeuden kautta hyviä tilanteita, Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Tuomas Oja kertoo.

– Nyt on harjoiteltu kaksi leiriä ja PM-kisat tulevat erittäin hyvään kohtaan. Muiden joukkueiden kautta nähdään, että missä tällä hetkellä olemme. Varmasti opettavainen viikko edessä.

Suomen 18-vuotiaat tytöt PM-kisoissa 2017

# Sukunimi Etunimi Seura
3 Bejedi Sara Honka
4 Mäenpää Vera HyPo/TikS
5 Lahtinen Lotta-Maj Helmi Basket
7 Vehka-aho Lotta ViVe
8 Tulkki Reetta-Sofia Pyrintö
9 Vaalavirta Kia Honka
10 Kahelin Anna Helmi Basket
11 Hulmi Fanny Helmi Basket
12 Lehti Rosa PuHu Juniorit
13 Arike Elina Helmi Basket
14 Agyei Magdalene HNMKY
15 Kuisma Nea Helmi Basket

 

16-vuotiaat pojat puolustavat ja siirtyvät napakasti

– Nyt on pari leiriä takana ja viimeksi olemme pelanneet tämän joukkueen merkeissä Baltic Sea Cupissa. Aistimme, että pojista on kiva päästä taas pelaamaan. Kesän kokonaisuutta ajatellen turnaus on juuri pelirytmin löytämisen kannalta oikeinkin hyvässä paikassa, Suomen 16-vuotiaiden poikien päävalmentaja Antti Koskelainen kommentoi.

– Olemme harjoitelleet susipuolustamisen perusasioita ja napakkaa siirtymistä puolustuksesta hyökkäämiseen. Tärkeää on myös levypallopelaaminen, jossa haluamme olla aktiivisia ja valmiita antamaan ensimmäisen iskut.

Suomen 16-vuotiaat pojat PM-kisoissa 2017

# Sukunimi Etunimi Seura
3 Suokas Teemu MuKi/HBA
4 Koskinen Jasper Pyrintö
5 Juusela Jaakko Honka
7 Hannikainen Eero KTP
8 Taussi Valtteri Pyrintö
9 Korkiatupa Aarni WBKori-80
10 Sajantila Erik Honka/HBA
11 Blomgren Perttu Kobrat
12 Aglassinger Alexander MuKi
13 Federiko Federiko PuHu Juniorit
14 Permanto Henri KTP
15 Exaucia Thomas KTP

 

16-vuotiailla tytöillä poikkeuksellisen kookas joukkue

– Ensimmäinen iso asia on, että meillä on neljä pelaajaa, jotka eivät ole aiemmin maajoukkuepelejä pelanneet. Näissä turnauksissa ennen viimeisiä valintoja on mahdollisuus antaa näyttöjä virallisissa maaotteluissa, Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Jussi Räikkä kertoo.

– Toinen iso asia on, että miten pystymme rakentamaan joukkuepuolustuksemme. Meillä on isokokoinen koripallojoukkue, josta löytyy kaksi yli 190-senttistä pelaajaa ja muutenkin pelipaikoilleen pitkiä pelaajia. Kyse on siitä, että miten pystymme käyttämään mahdollista kokoylivoimaamme hyväksi puolustuksessa.

Suomen 16-vuotiaat tytöt PM-kisoissa 2017

# Sukunimi Etunimi Seura
3 Tuomisto Sanni EBT/HBA
4 Ailus Alexandra Honka/HBA
5 Pekonen Ebba Honka/HBA
7 Kurunsaari Taru Honka/HBA
8 Kuisma Maija OrJy
9 Paltemaa Lotta-Kaisa Honka/HBA
10 Aarnio Janette HNMKY/HBA
11 Markkanen Noora Honka/HBA
12 Viita Silja ViVe
14 Chime Sarah TiKS
15 Taponen Liisa Pyrintö
20 Kuier Awak PeKa

PM-kisoissa Suomi kohtaa maanantaina Islannin, tiistaina Viron, keskiviikkona Tanskan, torstaina Norjan ja perjantaina Ruotsin. Pelejä pelataan kokonaisuudessaan 55 kappaletta eli 11 per päivä. Jokaiselta maalta löytyy edustus jokaisessa ikäluokassa paitsi Tanska ei osallistu 18-vuotiaiden tyttöjen turnaukseen.

Turnauksen päivän kaikkiin kolmella kentällä pelattaviin otteluihin katsojaliput maksavat 5€ paikan päällä. Koko turnaukseen kaikkiin otteluihin oikeuttava lippu maksaa 20€. Kaikki ottelut ovat myös katsottavissa Basket Finlandin YouTube-kanavalta.