Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen EM-urakka alkaa perjantaina 14.7. Romanian Oradeassa, kun Sudenpennut hakee nousua takaisin A-divisioonan EM-kisoihin. B-divisioonan EM-kisoissa Suomi saa vastaansa A-alkulohkossa Armenian, Puolan, Belgian ja Valko-Venäjän.

Suomella on takanaan lyhyt mutta ytimekäs valmistautumisjakso, jonka aikana Suomi on ottanut osaa turnauksiin Islannissa ja Portugalissa. EM-kenraalit pelattiin Kisakallion Susi Training Centerissä, jossa Suomi taipui kahdesti Saksalle.

– Turnaukseen lähdetään luottavaisin ja odottavaisin mielin. Meillä on takana lyhyt ja tehokas valmistautuminen, jonka aikana oli paljon pelejä. Mielenkiintoista nähdä, että kuinka pitkälle pääsemme, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Valmistautumisjakson aikana pääsimme pelaamaan A- ja B-kisajoukkueita vastaan. Saimme hyviä voittoja ja kirveleviä tappioita. Saksa näytti lopulta kaapin paikan viimeisessä ottelussa. Se varmasti tiputti pelaajien jalat maan pinnalle.

Viime kesänä A-divisioonan EM-kotikisoissa B-divisioonaan tippuneen Suomen tavoite tänä kesänä on selkeä.

– Tavoite on ilman muuta nousu ja koko turnauksen voitto. Molemmat tavoitteet täyttyvät, kun voittaa turnauksen.

– Edessä on kovatasoinen turnaus, jossa Venäjä ja Kroatia ovat listan kärkipäässä ennakkosuosikkeina. Yhtään helppoa peliä ei tässä turnauksessa tule. Meidän syömähampaat eli koko kentän puolustus, nopeat hyökkäykset ja laajan materiaalin käyttö pitäisi jatkopeleissä ainakin osittain suosia meitä.

Alkulohkossaan Suomi saa vastaansa perjantaina 14.7. Armenian, lauantaina 15.7. Puolan, sunnuntaina 16.7. Belgian ja kahden päivän tauon jälkeen keskiviikkona 19.7. Valko-Venäjän.

– Jokainen alkulohkon vastustajista on hyvä joukkue. Meidän osalta turnaus kulminoituu vahvasti kolmeen ensimmäiseen matsiin, jotka pelataan peräkkäin. Pitää pystyä kehittymään jokaisessa ottelussa ja videopalaverissa.

Suomen 20-vuotiaat miehet
# Sukunimi Etunimi Pituus Seura
4 Nikkarinen Lassi 187 Montana State (NCAA)
5 Kivimäki Aatu 186 Salon Vilpas
7 Maxhuni Edon 186 Long Beach State (NCAA)
8 Innamaa Eero 187 Kristika Turku
9 Leppänen Valtteri 186 JBA
10 Suvanto Matias 191 Augusta (NCAA)
11 Gummerus Lasse 201 Marist (NCAA)
13 Koskinen Hannes 198 Lahti Basketball
14 Bärlund Robert 202 Lahti Basketball
15 Pöllä Hannes 210 Oklahoma (NCAA)
20 Kantonen Henri 197 Kauhajoen Karhu
21 Knihtinen Teemu 195 Kouvot

 

Päävalmentaja Jyri Lehtonen
Valmentaja Hanno Möttölä
Valmentaja Ilkka Palviainen
Fysioterapeutti Jarkko Aho