Suomen koripallomaajoukkue kokoontuu yhteen maanantaina ja aloittaa valmistautumisen kohti tulevia EM-kisoja. Susijengin laituri Matti Nuutinen pääsee lähtemään leiritykseen hyvistä lähtöasetelmista.

Nuutinen kertoo Susijengi.comin haastattelussa, ettei kunnossa ole vikaa leirille lähdettäessä.

– Ihan hyvässä kunnossa. Kausi meni aika pitkälle. Kesäkuun alussa pääsi vasta Suomeen. Taiteilemista muistaa huilatakin. Alkaa harjoitukset maajoukkueen kanssa ja pitää olla valmiina ja kunnossa kun ne alkaa. Omatoimijakso on ollut menossa ja valmistauduttu siihen, Nuutinen valottaa.

– Pari vuotta olen selvinnyt, että ei ole tullut loukkaantumisia, pitääkin koputtaa puuta. Saa aloittaa terveenä harjoittelun. Se helpottaa. 17. päivä alkaa leiritykset ja toivottavasti ollaan sitten hyvässä kunnossa.

Nuutisen mukaan maajoukkueen leirityksen tavoitteena on hioa peli mahdollisimman hyvään kuntoon ennen EM-kisoja.

– Viikot harjoitellaan ja käydään kuviot läpi, että kaikki muistaa puolustukset ja totutaan pelaamaan yhdessä. Sitten on harjoituspelit. Jokaista peliä niistäkin lähdetään voittamaan, tärkeintä kuitenkin, että kehitytään joukkueena ja kaikki löytää oman paikkansa paremmin ja paremmin ja ollaan valmiita sitten, kun kisat alkaa.

Nuutinen kuului vuoden 2015 EM-kisojen suomalaisonnistujiin ja hakee isoa roolia myös tällä kerralla.

– Joka vuosi on tavoite vähän kasvattaa roolia. Näkee sitten miten itsellä menee kesällä ja mitä joukkue tarvitsee. Rooli on varmastikin suhteellisen samanlainen kuin aiemmin. Kun kentällä, niin tuon energiaa ja levypallovoimaa, puolustuksen kautta lähden ja ottaa sitten hyökkäyksessä ratkaisut kun tulee. Toivottavasti vastuuta vähän enemmän, sen näkee sitten.

Laituri lähtee kotikisoihin kovin odotuksin.

– Ilman muuta kovia joukkueita tulee vastaan. Odottaa innoissaan, kotikisat. Meidän fanit olleet ihan uskomattomia viimeiset vuodet. Se tuki mitä antaa ihan uskomaton. Heidän edessä pelaamaan pääseminen on mahtavaa. Läpi vuoden miettinyt ja odottanut, että kesä alkaa ja päästään tositoimiin, hehkuttaa Nuutinen.

Nuutisen haastattelu luettavissa kokonaisuudessaan Susijengi.comin sivuilta.