18-vuotiaiden poikien maajoukkue aloitti Italiassa pidettävän neljän joukkueen turnauksen voittamalla Tanskan 41-78 (23-30).

Tanska pysyi suomalaisten kyydissä vielä ensimmäisen puoliajan, mutta toisen puoliajan ryhdistäytyminen toi lopulta selkeän voiton Suomelle.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä heikko esitys. Emme olleet aktiivisia puolustuspäässä, emme päässeet nopeisiin hyökkäyksiin ja pompotimme liikaa, kun pallo olisi pitänyt laittaa eteenpäin, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Toinen puoliaika olikin peilikuva ensimmäisestä. Meillä oli mm. kolmannella neljänneksellä seitsemän pallonhallintaa putkeen, joissa vastustaja ei saanut edes heittoa ilmaan. Näistä stopeista pääsimme myös juoksemaan kenttää.

– Näyttää siltä, että tämän joukkueen menestyminen on kiinni siitä, että pystymmekö olemaan aktiivisia, aloitteentekeviä ja pelaamaan yhdessä. Heti, jos joukkuepelaaminen uupuu ja laatutekijät tippuu, niin meillä on isoja vaikeuksia.

Suomen parhaat pistemiehet Tanskaa vastaan olivat Miika Heinonen 21 pisteellä ja Ville Tahvanainen 17 pisteellä. Jesper Granlund (8 pistettä) taas onnistui tuomaan vaihdosta puolustukseen energiaa.

Ottelutilastot