Chicago Bullsin kanssa tulokassopimuksen solminut Lauri Markkanen lensi Yhdysvalloista sunnuntaina Tukholmaan veljeään tapaamaan, ja eteni tiistaina jatkolennolla Suomeen.

Jo ensimmäisenä päivänään kotimaan kamaralla HoNsUn kasvatti otti suunnakseen Susijengin harjoitukset, joissa hän seurasi kentän laidalta tarkalla silmällä maajoukkuetovereidensa edesottamuksia.

– Saan harjoitella ja pelata joukkueen kanssa neljä viikkoa ennen EM-kisojen alkua, eli 3. elokuuta alkaen. Vaikka en voi vielä pelata perjantaina White vs. Blue -tapahtumassa, on kiva päästä fiilistelemään tunnelmaa upeiden faniemme edessä, Markkanen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Markkanen nousi kertaheitolla otsikoihin viime kesänä viemällä 20-vuotiaiden miesten EM-kisojen pistekuninkuuden ja lyömällä itsensä läpi Susijengissä joukkueen parhaana pistemiehenä.

Viimeinen vuosi on ollut Markkaselle paraatimarssia kansainväliseen koripallotähteyteen: erinomainen kausi USA:n yliopistoliiga NCAA:n Arizonassa, kesän 2017 NBA:n varaustilaisuuden seitsemäs varaus sekä tulokassopimus Chicago Bullsin kanssa. Nyt Markkasella on mahdollisuus jatkaa ”suoraansa” esiintymällä EM-kotikisoissa suomalaisyleisön edessä.

– Kiva päästä harjoitusryhmään mukaan ja nyt täytyy tehdä riittävästi työtä, että pääsee kisajengiin, Markkanen totesi nöyränä.

– Olin jo vuonna 2014 Bilbaon MM-kisoissa fanittamassa Susijengiä, ja se oli jo faninakin aivan huikea kokemus. Tästä on tulossa ihan ainutlaatuinen kesä.