Suomalaisen koripallon nuoriin suurlupauksiin lukeutuva 208-senttinen iso laitahyökkääjä Anton Odabasi, 22, jatkaa toiselle kaudelleen Turkin liigassa.

Tapiolan Hongan kasvatti allekirjoitti torstaina yksivuotisen jatkosopimuksen Trabzonsporin kanssa.

– Seurajohto ja valmentajat tahtoivat heti kauden päättymisen jälkeen saada varmuuden siitä, että jatkaisin myös ensi kaudella Trabzonsporissa. Olin tietysti otettu heidän kiinnostuksestaan ja yhdessä agenttini kanssa päättelimme, että tutussa ympäristössä jatkaminen on paras vaihtoehto tässä vaiheessa uraani, selvittää Odabasi Koripalloliiton tiedotteessa.

Päättynyt kausi oli Odabasille ensimmäinen Turkin liigassa, joka kuuluu mm. Espanjan ACB-liigan kanssa Euroopan parhaisiin kansallisiin sarjoihin. Odabasi urakoi pelaamassaan 17 Turkin liigan ottelussa 0,6 pistettä ja 1,2 levypalloa 6,3 minuutissa ottelua kohden ja kuvaileekin ensimmäisen kautensa huippuliigassa sujuneen opettelun merkeissä.

– Henkistä ja fyysistä kovuutta tuli kauden aikana rutkasti lisää. Etenkin kauden alkupuolisko oli todella haastava ja sen perusteella uskon selviäväni urallani mistä vain. Maalis-huhtikuun tienoilla päävalmentajan lisääntynyt luottamus minua kohtaan alkoi näkyä peliminuuttien muodossa, Odabasi kertoo.

Odabasi kuvailee opettelun merkeissä sujuneen kauden jättäneen rutkasti nälkää ensi kaudelle.

– Aikanaan Turkkiin lähtiessäni päätin, että jonain päivänä nousen yhdeksi Turkin liigan parhaista pelaajista. Ensi kausi tarjoaa taas yhden mahdollisuuden kehittyä ja auttaa joukkuettani kohti pudotuspelejä.