Seagulls kiinnitti ensimmäisenä ulkomaalaisvahvistuksenaan ensi kaudelle takamies Derek Jacksonin.

25-vuotias amerikkalainen on Kent State yliopiston kasvatti. Hän on pelannut kaksi vuotta ammattilaisena, joista molemmat Itävallan pääsarjaa pelaavassa Redwell Gunners Oberwart -joukkueessa. Nyt Seagullsin kanssa solmittu sopimus on yksivuotinen.

Viime kaudella Jackson viimeisteli Itävallassa keskimäärin peliä kohti 14,6 pistettä ja 5,0 syöttöä. Oberwart pelasi myös FIBA Europe Cupia, jossa keskiarvoiksi per peli tuli 12,4 pistettä ja 4,7 syöttöä. Jackson voitti viime kaudella myös Itävallan Bundesligan parhaan puolustajan palkinnon ja valittiin sarjan 1st teamiin.

– Olen erittäin innoissani sopimuksesta Helsinki Seagullsin kanssa. Olen kuullut paljon hyviä asioita Suomesta ja Korisliigasta tutuiltani, jotka ovat siellä pelanneet. Olen valmis kilpailemaan ja aloittamaan hyvän koriskauden. Kiitän tästä mahdollisuudesta, ja odotan malttamattomana pääsyä Helsinkiin, Jackson toteaa Seagullsin tiedotteessa.

Myös Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas on tyytyväinen sopimuksen syntymiseen.

– Derek Jackson on erittäin urheilullinen takamies, joka pelannut kaksi edellistä kautta Itävallassa Oberwartin joukkueessa. Ensimmäisellä kaudellaan hän voitti joukkueensa kanssa mestaruuden ja viime kaudella hän pelasi FIBA Europe cupia ollen koko sarjan paras riistoissa. Saamamme palaute Derekistä oli erittäin hyvää. Miehen puolustusta ja yleistä urheilullisuutta kehuttiin kovasti.

– Derekin kanssa käydyn keskustelun jälkeen olen vakuuttunut siitä, että saamme erittäin hyvän ja motivoituneen pelaajan joukkueeseemme.

Helsinki Seagullsilla on jo voimassa olevat sopimukset seuraavien pelaajien kanssa: Alex Vaenerberg, Timo Heinonen, Antti Niskanen, Ricky Waxlax, Jyri Eboreime, Jesper Granlund, Sakari Laakso, Tuukka Kotti