Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue varmisti alkulohkovoiton Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla, kun Sudenpennut kaatoi Kroatian jännitysnäytelmässä yhdellä pisteellä 71-72 (29-38). Suomi kohtaa keskiviikkona alkulohkon viimeisessä ottelussaan Italian.

Lähtölaukauksen tiimoilla tahtipuikko siirtyi Suomelle, joka vei avausneljänneksen 8-19 ja karkasi parhaimmillaan ensimmäisellä puoliajalla 18 pisteen johtoon 34-16. Kroatia erinomaisena joukkueena ei vähästä hätkähtänyt, vaan kipusi puoliajan jälkeen tasoihin ja lopulta peräti yhdeksän pisteen johtoon 66-57 päätösneljänneksellä.

Suomi kiri sinnikkäästi viimeisen kolmen minuutin aikana Erik Sajantilan ja Mustapha Amzilin orkestroiman 7-0-juoksun avulla Kroatian kylkeen kiinni. Reilu minuutti ennen loppusummeria Amzil säkitti kakkosen, joka viimeisteli Suomen taisteluvoiton loppulukemiksi 71-70.

– Kroatia on hyvä joukkue, jonka kanssa olimme ajoittain vaikeuksissa. Pojille kunnia siitä, että päättivät ratkaista pelin, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Koko kesän mittakaavassa matsi antoi sen näkymän, että olemme pelaamisen kehittymisessä oikealla tiellä.

Amzilin (12/7/4 riistoa) ja Sajantilan (13/5/3 syöttöä) ollessa ratkaisuhetkillä Suomen hyökkäyksen moottorit, niin puolustuspään lukkona toimi Perttu Blomgren (7/5). Kaksinumeroisille pistelukemille pääsi myös Jaakko Juusela (10/2).