Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi ensimmäisen pelinsä Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla, kun Italia oli suomalaisia vahvempi loppulukemin 77-73 (33-36). Jo eilen alkulohkonsa kärkisijan varmistanut Suomi kohtaa perjantaina EYOF-kisojen välierissä Liettuan.

Ensimmäisen puoliajan Sudenpennut pysyi kärryillä, mutta Italia repi eroa viemällä kolmannen neljänneksen 27-13. Sinnikäs Suomi kiri pahimmillaan 15 pisteen eron tasoihin 72-72, kun peliaikaa oli jäljellä enää vajaat kaksi minuuttia, mutta Italia nappasi kolmosen myötä johtoaseman takaisin itselleen. Vaikka Suomella oli mahdollisuudet vetää ero vielä tasoihin jatkoajalle, niin vapaaheitot kolisivat raudoissa ja Italia pääsi juhlimaan 77-73-voittoa.

– Italia pelasi heidän omalla osaamisalueellaan ja me emme löytäneet joukkueena koko pelin kestävää puolustuspelaamisen tasoa. Kaikki kunnia Italialle. He pelasivat hyvin ja ansaitsivat voiton, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomelta kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät Mustapha Amzil (11/9), Santeri Makkonen (11/4) ja Perttu Blomgren (11/6/3 syöttöä/3 riistoa).