Suomen koripallomaajoukkue pelasi kesän toisen harjoitusottelunsa perjantaina, kun se kohtasi Pietarissa isäntämaa Venäjän. Suomi joutui antautumaan ottelussa 75-91-lukemin.

Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovi kaipasi pelaajilta erityisesti lisää kaksinkamppailuvoimaa.

– Kyllähän tänään karhu pääsi raatelemaan susia, mitä ei saisi päästä tapahtumaan. Irtopallokamppailussa ja vapaaheittojen määrässä Venäjä pääsi meitä rankaisemaan ja nimenomaan kaksinkamppailutilanteissa tarvitsemme tasonnostoa, Tuovi analysoi ottelua Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

– Harmittava asia hävitä pelejä tällaisiin asioihin, mutta toisaalta voimme olla luottavaisin mielin sikäli, että irtopallot ja hiertäminen ovat perinteisesti meidän vahvuusalueitamme. Näillä osa-alueilla pystymme nostamaan tasoamme merkittävästi jo lauantain Israel-otteluun.

Viikon takaiseen Latvia-otteluun verrattuna Susijengi oli Pietarissa verrattomasti valmiimpi, vaarallisempi ja monipuolisempi. Suomen kokoonpanoon kirjattiin ottelussa peräti 14 pelaajaa, joista päävalmentaja Henrik Dettmann jakoi peliminuutteja kolmelletoista.

 

Ennakkoon suurin mielenkiinto kohdistui joukkueen vanhimman ja nuorimman pelaajan paluuseen kokoonpanoon. Chicago Bullsin Lauri Markkanen (17/9) haki ensimmäiset minuutit rytmiään, mutta oli peliin mukauduttuaan Venäjälle painajainen molemmissa päissä kenttää. Vaikka Markkasen kaukoheitto ei tällä kertaa uponnut, oli hän liikkuvuudellaan, ulottuvuudellaan ja monipuolisuudellaan kentän parhaimmistoa.

Ensimmäisen maaottelunsa sitten Espanjan kesän 2014 MM-kisojen pelannut Teemu Rannikko (0/1/2 syöttöä) toi pelinrakentamisellaan rauhaa ja pelirohkeutta Susijengin hyökkäämiseen. Sattumaa ei ole, että Rannikko kirjautti vajaassa 13 peliminuutissa joukkueen parhaan +/- -saldon, +6.

– Lauri ja Teemu kumpikin löysivät ruutunsa ja toivat kivoja juttuja peliimme mukaan. Molemmat toki tulivat tuttuun ympäristöön ja saivat toteuttaa asioita vahvuusalueillaan. Voimme olla iloisia heidän debyytteihinsä, Tuovi pohti.

Sasu Salin (23/0/4 riistoa) rikkoi toista kertaa Susijengi-urallaan 20 pisteen rajapyykin avausneljänneksen häkellyttävällä heittoshow’llaan, kun taas 50. maaottelunsa pelannut Matti Nuutinen (12/7) iski kovan kovaa vastaan Euroliiga-konkari Dmitri Kulaginille.

Lupauksia herättivät myös rohkeasti peliminuuttinsa käyttänyt Joonas Cavén (3/2), joka muodosti Markkasen kanssa suomalaisittain ainutlaatuisen pitkän ja liikkuvan kaksikon kentälle, sekä taisteluilmeellä esiintynyt Alex Murphy (4/2).

– Laaja rinkimme mahdollistaa sen, että meiltä nousee eri iltoina eri ratkaisijoita. Nuutiselta todella ansiokas paini Kulaginia vastaan ja Cavén pelasi pirteästi. On mahdollista, että lauantaina esiin nousevat taas ihan eri ratkaisijat, jatkoi Tuovi.