Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34).

Suomi taisteli Venäjää vastaan voitosta viimeisille minuuteille asti, mutta harmittavasti viimeisen kahden minuutin aikana venäläiset kahmivat hyökkäyslevypallojen kautta voiton itselleen. Suomi pelasi upporikasta tai rutiköyhää loppumetreillä, mutta Venäjä sai pidettyä Sudenpennut aisoissa.

– Se oli vähän kuin koko turnaus minikoossa yhdessä pelissä. Sitkeätä taistelua yksilötasolta parempaa vastustajaa vastaan. Valtavan hyviä hetkiä, erinomaisia puolustuksia, jotka kääntyivät nopeiksi ja upeita hyökkäyksiä pallon ja miehen liikkeen kautta, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Vastavuoroisesti meille tuli 24 menetystä, joista osa pakottamattomia. Osa tietenkin Venäjän puolustuksen ansiosta.

Suomen tehokkain oli jälleen tuplatuplan tehtaillut Mikael Jantunen (10/17/3 syöttöä/3 riistoa), joka vei 12,6 levypallon keskiarvolla EM-kisojen levypallokuninkuuden ylivoimaisesti.

Miika Heinonen (21/2/5 syöttöä) pelasi jälleen erinomaisen pelin. Jantusen ja Heinosen lisäksi Suomelta korkeimmille pistelukemille pääsivät Andre Gustavson (12/4) ja Ville Tahvanainen (13/0).

– Loukkaantumisten takia emme saaneet turnaukseen parasta mahdollista kokoonpanoa jalkeille. Avainpelaajat joutuivat uurastamaan todella isot minuutit, jotka varmasti kasvaa korkoa. Totuus on se, että jos Suomi haluaa tällä tasolla pärjätä, niin kaikki parhaat pitää saada terveenä mukaan.

– Jokaisessa seitsemässä pelissä viisi minuuttia ennen loppua pelasimme kuitenkin voitosta. Enemmänkin voittoja olisi ollut tarjolla.

Ottelutilastot