Vaikka Sasu Salin, 26, on kuulunut Susijengin kantaviin voimiin koko vuosikymmenen ajan, moni yllättyy kuullessaan MaSu-Basketin kasvatin olevan nykymaajoukkueen seitsemänneksi kokenein pelaaja 83 A-maaottelullaan. Kahdeksantena kesänään Susijengissä Salin on pelillisten ansioidensa lisäksi varttunut osaksi joukkueen henkistä johtoa.

Susijengi tunnetaan perinteisesti yhtenä Euroopan parhaista puolustavista maajoukkueista; puolustuspään ajokoiria vilisevänä raatelijoiden rintamana, joka suistaa maanosan parhaatkin joukkueet kauas mukavuusalueeltaan.

Kuluvana kesänä sutten pakkipelaaminen on kuitenkin ollut vielä vaiheessa. Tämä on ensimmäinen asia, jonka Sasu Salin toteaa päättyneestä Pietarin turnauksesta.

– Tyylillemme on ollut ominaista se, että haemme puolustuksestamme energiaa tehokkaaseen vastahyökkäyspeliin, mutta meillä on ehdottomasti sillä saralla paljon kehitysvaraa. Jos päästetään 91 pistettä Venäjälle ja 97 pistettä Israelille, onhan siinä parikymmentä pistettä liikaa per jengi, pohtii modernin ”3&D-pelaajan” (kaukoheitto & puolustus) kaikki ominaisuudet täyttävä Salin Koripalloliiton tiedotteessa.

– Venäjä-matsi karkasi meiltä lopussa, kun taas Israelia vastaan alku oli meidän kannaltamme tappavan tyly. Jos tällä tasolla antaa vastustajalle niin paljon kaulaa, vaikea sieltä on nousta, vaikka aikaa olisi kuinka.

Cagliarin turnauksen lähestyessä Salin on kuitenkin odottavalla tuulella. Pietarin kahdesta tappiosta huolimatta Susijengi petrasi monessa suhteessa kesän aloittaneesta Latvia-kotiottelustaan. Joukkuetyöskentelyn paranemisen lisäksi joukkueen vanhin ja nuorin pelaaja – Teemu Rannikko ja Lauri Markkanen – toivat jengin työskentelyyn uusia ulottuvuuksia.

– Teemu toi johtajuutta ja rauhallisuutta hyökkäyspelaamiseen, kun taas Lauri on ollut jopa vielä kovempi kuin viime kesänä, etenkin levypalloissa. Hyvä tästä tulee, kun saadaan lisää harjoituksia alle joukkueena.