Suomen naisten maajoukkue naarasi voiton Tshekin universiadijoukkueesta Nymburkissa. Nuoret tshekkiläiset pitivät Naarassudet ahtaalla 25 minuutin ajan, kunnes suomalaisten peli lähti rullaamaan kohti 81-61 (30-40) -voittoa. Suomen ykkönen oli 17 pistettä heittänyt Sara Rokkanen.

Tshekin prässipuolustus ja fyysisyys saivat Naarassudet hämilleen, kun suomalaisilla jäi pallo käsiin ja palloton liike passivoitui. Puolustuspeli pysyi Suomen osalta laadukkaana läpi ottelun ja ratkaiseva ero syntyi kolmannen neljänneksen aikana, jonka Suomi vei 13-26.

– Keskittyminen parani ottelun aikana ja pallonliike tiputtu Tshekin lopulta kyydistä, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Pelin peruselementit alkavat olla hyvällä kansainvälisellä tasolla. Haluan onnitella pelaajia hyvästä tekemistä ja keskittymisestä olennaiseen. Huomenna jatketaan samaa joukkuetta vastaan. Teema on pallonliikkeen saaminen hyvälle tasolle 40 minuutiksi.

Suomen ykkösnimi oli tarkkaranteinen Rokkanen, joka heitti Suomen kärkilukemat 17 pistettä. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsi myös Taru Tuukkanen 10 pisteellä, kun yhdeksän pistettä säkittivät Annika Holopainen, Roosa Lehtoranta ja Vilma Kesänen. Lehtoranta erottui myös puolustuksessa yhdessä Evita Iiskolan kanssa.

Tshekki (universiadijoukkue) – Suomi 61-81 (17-25, 13-15, 13-26, 17-16)

Suomi: Sara Rokkanen 17, Taru Tuukkanen 11, Annika Holopainen 9, Roosa Lehtoranta 9, Vilma Kesänen 9, Evita Iiskola 6, Lotta Aaltonen 5, Elina Koskimies 4, Anni Jämsä 3, Camilla Grönberg 3, Anissa Pounds 2, Ella Väätänen 2