Suomen miesten koripallomaajoukkue otti kesän ensimmäisen voittonsa kukistettuaan harjoitusottelussa Turkin 93-88. Turkki onnistui sekoittamaan Suomen pakkaa vahvalla prässillään, mutta Suomi pystyi pitämään pintansa loppuun saakka.

Suomi johti peliä parhaimmillaan jo 19 pisteellä, mutta Turkki kuroi eron pisteeseen ottelun lopussa. Suomalaisten pää pysyi kuitenkin kylmänä ja tuloksena oli komea voitto.

– Turkki sai meidät prässillään ja puolustuksensa muutoksilla pois raiteiltamme toisella puoliskolla, mutta me pysyimme yhdessä ja uskoimme itseemme, kesän parhaan pelinsä pelannut Erik Murphy uhkui Koripalloliiton tiedotteessa.

– Turkki yritti päästä lopussakin päämme sisään, mutta pidimme homman kasassa. Meille jäi kuitenkin vielä kauneusvirheitä paikattavaksi jatkoa ajatellen. Voitto helpottaa, mutta työ jatkuu.

Vaikka pelin avauspuolisko olikin tehokkainta Susijengiä tänä kesänä, joukkueen apuvalmentaja Jukka Toijala oli kenties vielä vakuuttuneempi tavasta, jolla Suomi piti johtonsa edellisillan Italia-tappio yhä tuoreessa muistissa.

– Tiesimme kyllä Turkin prässistä, mutta valmistavissa maaotteluissa keskitymme kuitenkin 90-prosenttisesti omaan tekemiseemme, emmekä olleet niin ollen niinkään harjoitelleet prässin purkua. Me sorruimme vähän sähläämiseen, mutta pienempään viisikkoon siirtyessämme saimme peliin riittävästi pallonkäsittelijöitä, Toijala arvioi.

– Avauspuoliskolla jatkoimme vain siitä, mihin olemme tähdänneet. Pystyimme puolustamalla saamaan itsellemme mahdollisuuden juosta kenttää, ja kun pääsemme puolustuksen jälkeen siirtymään ja saamaan itsellemme etutilanteita, voimme luoda itsellemme sellaisia heittopaikkoja kuin tänään. Jälki näyttikin todella hyvältä.

Toijalaa ilahdutti myös Susijengin ratkaisijoiden määrä. Kentällä kävi 12 pelaajaa, joista 11 nousi pisteille.

– Meillä on ollut monia onnistujia puolustuspäässä jo aiemmissa otteluissa, tänään saimme kymmenkunta pelaajaa mukaan myös hyökkäykseen.