Susijengi saalisti EM-kotikisakesän 2017 ensimmäisen voittonsa myöhään lauantai-iltana torjumalla Turkin loppurynnistyksen Cagliarin leirityksen päätteeksi. Kolmatta kesäänsä Susijengissä pelaava Jamar ”Jammu” Wilson, 33, uskoo voiton tuoneen jengille juuri oikean määrän itseluottamusta kahdeksi kisoja edeltäväksi viikoksi.

– Uskon, että saimme tällä voitolla apinan karistettua selästä, Wilson totesi Koripalloliiton tiedotteessa.

Susijengi oli ollut lähellä voittoa aiemminkin tänä kesänä: Israel-ottelu Pietarissa ratkesi viimeisellä minuutilla, kun taas perjantaina Italiaa vastaan Susijengi hallitsi peliä 28 minuuttia ennen kuin Italia istui kuskin paikalle.

Lauantaina Turkki nousi 19 pisteen takaa yhden pisteen tuntumaan, mutta Susijengi piti päänsä kylmänä ja onnistui hakemaan EM-kisaisäntäkollegastaan viiden pisteen voiton.

– Olemme tehneet valtavasti töitä viime viikkoina ja voitto on aina voitto. Turkki on iso maa, jolla on pitkä koripallohistoria takanaan, ja Turkin tasoisen maan voittaminen on aina hieno saavutus, jatkaa Wilson.

– Tämä on kuitenkin vain yksi välitavoite. Meillä on vielä melkein kolme tehokasta työviikkoa jäljellä ennen kisojen alkua. Jatkoon valmistautuminen on helpompaa, kun on voitto alla.

Susijengi lensi Cagliarista koto-Suomeen sunnuntaina iltapäivällä. Joukkueen pelaajat ja valmennusjohto saavat tilaisuuden nukkua omissa sängyissään ja viettää aikaa perheidensä kanssa ennen kuin joukkueen lentokoneen kokka suuntaa kohti Prahaa.

– Tämä on ollut pitkä, mutta antoisa viikko, ja tuntuu hyvältä päästä kotiin. Kuulin, että Etelä-Suomen läpi on mennyt kova ukonilma sateineen, mutta mikäs sen parempaa kuin vetää kurahousut jalkaan ja päästä lasten kanssa leikkimään lätäköissä, Wilson nauraa.