Petteri Koposen kuntouttaessa vammaansa, Jamar Wilson on saanut entistä suurempaa roolia Suomen koripallomaajoukkueen takakentällä. Wilson on ottanut uuden roolin ilolla vastaan.

Wilson saapui ensimmäisen kerran Suomeen kaudeksi 2010-11, jolloin hän edusti Espoon Honkaa Korisliigassa ja VTB-liigassa. Vaikka Wilson on kiertänyt maailmaa ammattilaiskoripalloilijana koko tämän vuosikymmenen, on hänen perheensä ja kotinsa Suomessa ja kaksi vuotta sitten läpäistyn kansalaisuuskokeen seurauksena on hänestä tullut virallisesti Susijengin jäsen.

Kahtena edellisenä kesänä Wilson on osoittanut arvonsa Susijengille pallonkäsittelijänä, energiapelaajana ja korintekijänä, joka on saanut Euroopan parhaatkin maat hämmästelemään taitojaan – esimerkkinä mainittakoon silloinen hallitseva Euroopan mestari Ranska, jota Wilson jallitteli 21 pisteellä Montpellierin EM-alkulohkon avausottelussa 2015.

Tänä kesänä Wilsonin työnsarka on ollut kuitenkin aiempaa suurempi. Eezy Basket –katukoristurnauksen kummina toimivan Koposen ja Roope Ahosen kuntoutuessa vammoistaan on Wilson kantanut vastuuta Susijengin aloitusviisikon pelinrakentajana.

– Sanoisin, että prosessi on vienyt aikansa, mutta viimeiset pari viikkoa ovat osoittaneet hyvää, Wilson arvioi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Pelaan eri roolissa ja eri minuuteilla kuin aiemmin, joten rytmittäminen ja oman flow’n löytäminen ovat vieneet oman aikansa. Samaan aikaan tämä on ollut minun mielestäni hauska haaste. Tuntuu kivalta päästä tekemään asioita, joita ei aiemmin urallaan ole tehnyt.

Viimeisen kahden viikon aikana Wilson on saanut tilaisuuden pelata ensimmäistä kertaa urallaan koripalloprofessori Teemu Rannikon vierellä. Kokemus on ollut Wilsonin mukaan mieluisa.

– Vaikea kuvitella, että tässä pelissä olisi osa-aluetta, jota Teemu ei tuntisi juurta jaksain. Hän on pelannut tätä peliä ammatikseen lähes 20 vuotta ja on suoraan verrannollinen valmentajaan kentällä, Wilson ylistää.

– On mielenkiintoista seurata Teemun työskentelyä vierestä ja nähdä pelaajan näkökulmasta ne asiat, jotka Teemu näkee kentällä. Siitä on ollut minulle suuri apu.