Vilppaan joukkueharjoitukset käynnistettiin reilu viikko sitten kuuden pelaajan voimin. Meno harjoituksissa on ollut vauhdikasta ja pelaajat ovat hyvässä kunnossa.

Täyteen harjoitusvahvuuteen joukkue pääsee syyskuun puolella, kun Susijengin Teemu Rannikko ja Mikko Koivisto palaavat maajoukkuekomennukselta. Amerikkalaispelaajat saapuvat Saloon elokuun loppupuolella. Vilpas pelaa ennen kauden alkua 4 harjoitusottelua, kaksi Tallinnan turnauksessa 8.ja 9.syyskuuta ja kaksi kotiturnauksessa 16.ja 17. syyskuuta.

Viime kaudella Vilpas hävisi finaaleissa Katajalle. Vaikka finaalitappio kismitti, piti päävalmentaja Joonas Iisalo kautta onnistuneena.

– Kokonaisuutena jäi hyvä maku kaudesta. Runkosarjan voitto, pisin voittoputki, hopea ja yleisöennätys ovat hienoja saavutuksia yhdelle kaudelle. Siitä on hyvä jatkaa tulevaan kauteen, Iisalo toteaa Vilppaan sivujen haastattelussa.

Ensi kaudeksi Vilpas lähtee kirkastamaan mitalia kultaiseksi.

– Tulostavoitteena on tietenkin voittaa Suomen mestaruus. Miksi muuten pelata tai valmentaa Korisliigassa, jos ei pyri voittamaan muita kilpailijoita, muistuttaa Iisalo.

– Joukkueena ja valmentajana kuitenkin on olennaisempaa kauden aikana seurata prosessi- ja suoritustavoitteiden toteutumista eikä juuttua liikaa yksittäisiin tuloksiin. Kun peli kehittyy jatkuvasti, kemia löytyy joukkueen sisällä ja pelaajat ovat terveitä kun pleijarit alkavat niin silloin on hyvät mahdollisuudet kamppailla mestaruudesta.

Vilpas nappasi riveihinsä vapaiden markkinoiden suurimman kalan, kun se sai houkuteltua Rannikon riveihinsä. Iisalon mukaan Rannikolla tulee luonnollisesti olemaan iso rooli joukkueessa.

– Teemun merkitys on todella suuri. Hän on johtaja, voittaja ja hänellä on aina ollut kyky tehdä muista pelaajista ympärillään parempia. Joku muu pelaaja voi tehdä kovemmat tilastot, mutta ei auta joukkuettaan samalla tavalla. Otetaan vaikka esimerkki viime kauden advanced tilastoista: Teemun ollessa kentällä, Katajan hyökkäys tuotti noin 130 pistettä 100 pallonhallintaa kohden. Kukaan muu pelaaja Korisliigassa ei pääse lähellekään tuota lukua.

– Valmennukselle hän on myös kullanarvoinen. Hänellä on kyky nähdä taktiset asiat paremmin kuin kenelläkään tässä maassa, joten odotan päivittäisiä keskusteluja hänen kanssaan innolla.

Iisalon pitkä haastattelu luettavissa kokonaisuudessaan Vilppaan kotisivuilla.