Romanialaisen Pitestin kanssa vastikään sopimuksen tehnyt Suomen miesten koripallomaajoukkueen Matti Nuutinen tunnetaan kovana duunarina, joka ei kaihda likaista työtä. Nuutinen myöntää nauttivansa roolistaan eikä välitä kuka vastassa milloinkin on.

Viimeisen kahden seurajoukkuekauden ajan Nuutinen on ansainnut leipäänsä ensiksi Kreikan liigassa ja sittemmin Ranskan Pro B:ssa ja ensi kaudella odottavat uudet haasteet Romanian liigassa.

Nuutinen on saanut hyvät eväät ammattilaisuuteen paitsi Susijengissä, myös Bisonsissa, missä hän kaksi Suomen mestaruutta voitettuaan sai ensituntuman kansainvälisestä seurakilpailusta Bisonsin pelatussa Eurocupia ja VTB-liigaa.

– Susijengi ja Biisoneiden kansainväliset pelit ovat olleet hyvä koulu siihen, mitä olen saanut kokea ammattilaisena Kreikassa ja Ranskassa. Nälkä on kasvanut myös sillä saralla, Nuutinen toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Potentiaalista Nuutisella ei ainakaan ole puutetta: Nuutinen on väläytellyt heittokättään susipaidassa sekä osoittanut kykenevänsä pysäyttämään Saksan Paul Zipserin ja Venäjän Vitali Fridzonin kaltaisia korkean tason kansainvälisiä pelaajia lukkopuolustuksellaan.

– Mitä isompi näyttämö ja mitä nimekkäämpi kaveri vastassa, sitä helpompi minun on pelata. Siitä lähdetään, että on sitten NBA-mies tai Euroliiga-ammattilainen, ihmisiä me kaikki ollaan.

Vuodet ovat kuluneet varkain, Susijengin fani-ilmiö on kasvanut kasvamistaan ja parin viikon päästä Suomi kohtaa EM-kisojen avausottelussaan Hartwall Areenalla Ranskan. Nuutinenkin on tämän kesän aikana ehtinyt ylittää jo 50 maaottelun rajapyykin.

Omaa osviittaansa ajan kulumisesta antoi kahden viikon takainen Susijengin White vs. Blue -ottelu, jossa Nuutinen suureksi yllätyksekseen päätyi pelaamaan vanhempien pelaajien joukkueeseen.

– Alkaahan tässä herätä siihen, etten ole mikään nuori poika enää! Uskotaan kuitenkin siihen, että pelivuosia on vielä jäljellä vaikka kuinka monta, Nuutinen nauraa.