Kesän 2017 avausvoittonsa viime lauantaina Italian Cagliarissa saalistaneen Susijengin seuraava määränpää on Praha, jossa joukkue ottaa perjantaina mittaa toissavuoden EM-kisojen yllättäjä Tshekistä. Prahassa joukkueen harjoitusvahvuuteen palaa myös Petteri Koponen, joka on kuntouttanut yläraajavammaansa pitkän tovin.

Koposen vamma alkoi vihoitella touko-kesäkuussa Espanjan ACB-liigan viimeisillä runkosarjakierroksilla. FC Barcelonan kauden päätyttyä puolivälierätappioon Valenciaa vastaan on Koponen käyttänyt viimeksi kuluneet kaksi ja puoli kuukautta kuntoutukseen.

Elokuun taitteessa pelatun Latvia-maaottelun jälkeen Koponen sai lääkäriltä luvan käsitellä palloa oikealla kädellään, ja heittoharjoittelun hän aloitti viime viikolla Cagliarissa. Kuluvan kesän ensimmäisiin täysipainoisiin joukkueharjoituksiinsa Koponen osallistui tiistaina Helsingissä.

– Tässä on vedetty pitkä aika ilman palloa, ja heittämisessä olen vielä kaukana normaalitasostani. Katsotaan tilannetta ja tunnustellaan ihan kaikessa rauhassa, Eezy Basket –katukoristurnauksen kummina toimiva Koponen avaa tilannettaan Koripalloliiton tiedotteessa.

– Toistaiseksi kuntoutuminen on edennyt aikataulussa. Toivotaan, että suunta on nousujohteinen, eikä takapakkeja tule. Tässä on onneksi vielä pari viikkoa aikaa ennen kisojen alkua.