Yhteensä 13 maata taistelee parhaillaan pääsystä mukaan marraskuussa alkaviin MM-karsintoihin. MM-karsintoihin nousee mukaan esikarsinnoista kahdeksan maata ja viisi maata on jo selvillä ennen viimeisen kierroksen otteluita.

Tasaisessa A-lohkossa Ruotsi on jo varmistanut paikkansa MM-karsintoihin. Viiden pelin jälkeen Ruotsilla on kasassa kahdeksan pistettä ja se on tasapisteissä yhdessä Bosnia-Hertsegovinan ja Armenian kanssa. Keskinäisten otteluiden vertailulla Ruotsi on kuitenkin lunastanut jo paikkansa jatkossa. Armenia ja Bosnia-Hertsegovina ratkaisevat toisen jatkajan viimeisen kierroksen keskinäisessä kohtaamisessa.

B-lohkossa tilanne on jo selvä, kun Itävalta ja Hollanti ovat selvittäneet tiensä jatkoon. Lohkon kolmas maa on Albania, joka on hävinnyt kaikki ottelunsa.

C-lohkossa Viro on suoriutunut kolmesta pelistään puhtaasti ja lunastanut paikan MM-karsinnoissa. Makedonia pitä hallussaan lohkon kakkospaikkaa, mutta Kosovolla on mahdollisuus nousta vielä ohi voittamalla kotikentällään Viron päätösottelussa lauantaina.

D-lohkossa Bulgaria jyräsi lohkon voittoon puhtaalla pelillä. Valko-Venäjä ja Portugali ratkaisevat keskinäisessä ottelussa toisen jatkajan. Valko-Venäjä voitti joukkueiden aiemman kohtaamisen kotikentällään kolmella pisteellä, joten Portugalin on voitettava kotonaan vähintään neljällä pinnalla.

Suomi saa omaan MM-karsintalohkoonsa vastustajaksi yhden MM-esikarsintalohkon voittajan.