Susijengi onnistui nousemaan perjantai-iltana Prahassa kertaalleen tatamista neljälle tassulle Tshekin shokkialun jälkeen, mutta jäi lopullisesti rautoihin kotijoukkueen yltyessä pelaamaan kolmannella jaksolla kuin hurmiossa. Tshekki tyylitteli Susijengistä kotiyleisönsä suureksi riemuksi 83-62 (35-36) -voiton.

Tshekin päällekäyvän aggressiivinen, fyysinen ja prässäävä puolustuspelaaminen sekä terävä vastahyökkäyspeli takasi joukkueelle tukun isoja voittoja kahden vuoden takaisissa EM-kisoissa.

Susijengi oli valmistautunut tylsyttämään Tshekin aseet, mutta kivitti hyvätkin heittopaikkansa rautoihin Prahan perjantaiottelun avausjaksolla. Jaromir Bohacikin onnistuessa kaukaa kerta toisensa jälkeen Susijengi löysi itsensä toisen jakson alkajaisiksi 22-9-tappioasemasta.

Puoliajan lähestyessä vieraat saivat pelin juonesta kiinni Sasu Salinin toimiessa jengin herättäjänä hyökkäyspäässä. Taukoa edeltävällä kaksiminuuttisella Tshekki suli täydellisesti, kun Susijengi kiskaisi 12-0-nykäisyllä itsensä 35-24-tappioasemasta 35-36-taukojohtoon.

Kotijoukkue palasi kuitenkin pukukopista uudella ilmeellä ja osoitti ylivoimaisesti kesän parasta hyökkäyspelaamistaan kolmannen jakson lopulla ja päätösjakson alussa, jolloin se huudatti kotiyleisöään kiskomalla runsaan kymmenen minuutin jakson mykistävästi 23-4.

Kaksijakoisen ottelun toinen jakso merkittiin Susijengille 29-15, mutta Tshekki vei vastaavasti pelin jälkipuoliskon leikitellen 48-26.

Susijengin pirteimmät olivat korin alta varmoin ottein ratkaisseet Gerald Lee Jr. (10/4), Erik Murphy (10/3) ja Tuukka Kotti (6/6) sekä joukkueen toisen jakson piristysruiskeet Sasu Salin (9/1/5 syöttöä) ja Carl Lindbom (6/0).

EM-kotikisojen alkuun on aikaa 12 päivää. Susijengi kohtaa perjantain 25.8. EM-kenraalissaan Venäjän Hartwall Areenalla.

Tshekki – Suomi 83-62 (20-7, 35-36, 64-49), miesten maaottelu, Praha (Tshekki) 18.8.2017
Suomi: Gerald Lee Jr. 10/4, Erik Murphy 10/3, Sasu Salin 9/1/5 syöttöä, Tuukka Kotti 6/6, Carl Lindbom 6/0, Lauri Markkanen 5/9/2 blokkia, Jamar Wilson 5/2, Mikko Koivisto 5/1, Alex Murphy 4/1, Shawn Huff 2/2, Matti Nuutinen 0/2/3 syöttöä, Teemu Rannikko 0/0, Antto Nikkarinen 0/0, Joonas Cavén.

Tshekki: Tomas Satoransky 16/4/5 syöttöä, Jaromir Bohacik 16/3/3 syöttöä, Martin Kriz 12/4, Lukas Palyza 12/3.