Suomen koripallomaajoukkue on voittanut seitsemästä pelaamastaan kesän harjoituspelistä yhden. Susijengin apuvalmentaja Jukka Toijala myöntää, että voittoja voisi olla enemmän, mutta joukkueen peli on kehittynyt kesän edetessä oikeaan suuntaan.

Suomi viimeistelee kuntoaan Kisakalliossa tämän viikon ja viikko huipentuu perjantaina pelattavaan Venäjä-harjoitusotteluun.

– Joukkueen tekemisessä on ollut haasteita jo joidenkin pelaajien vammojenkin vuoksi. Olemme kuitenkin hyvällä tiellä, sillä kaikki ovat palaamassa harjoituksiin, Toijala vahvistaa Susijengi.comille.

– Tietysti olisi ollut itseluottamuksen kannalta hyvä voittaa yksi tai kaksi peliä enemmän. Pelin sisältä löytyy kuitenkin oikeita aihioita.

Suomi on pelannut ilman ykköstähteään Eezy Basket –katukoristurnauksen kummina toiminutta Petteri Koposta koko kesän. Koponen palasi pelikentille viikonloppuna suljettujen ovien takana pelatussa ottelussa Tshekkiä vastaan. Toijala oli yllättynyt Koposen iskusta, vaikka takamies oli sivussa kesän.

– Olin viime viikolla yllättynyt, kuinka valmis Petteri oli. Meillä on ollut monta vuotta sama pelaajarunko, joten asiat tuntuivat tulevan ulos aivan itsestään. Tilanne on mikä on, mutta emme ala murehtimaan sitä. Olemme mieluummin iloisia siitä, että hän tulee mukaan.

Suomi avaa kisat Ranskaa vastaan 31.8. Lohkon muut joukkueet ovat Slovenia, Puola, Kreikka ja Islanti.

– Meille sattui mielenkiintoinen arpa! Olemme kohdanneet nämä kaikki maat viimeisen olympiadin aikana ja olemme voittaneet kaikki. Tiedämme siis, että hyvänä päivänä kaikki on kaadettavissa, Toijala pohtii jo tulevia kisoja.