Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann näkee Susijengin altavastaajan roolin hyvänä asiana tulevia EM-kisoja ajatellen.

Suomi sai Slovenian EM-kisoihin ehkä pahimman mahdollisen lohkon, jossa on sellaisia joukkueita kuten Venäjä, Italia Kreikka, Turkki ja Ruotsi. Näistä neljä taistelee jopa EM-kultamitalista. Mitkä ovat Suomen mahdollisuudet päästä tästä ryhmästä jatkoon?

– Ei meille viimeksikään annettu mitään mahdollisuuksia. Jos katsoo historian perspektiivistä tai palkkakuitin kautta, niin ei meillä paljon mahdollisuuksia ole. Viime kisoissa Suomella oli 24 kisamaasta alhaisin palkkabudjetti ylivoimaisesti.

– Joukkue, joka oli listalla sijalla 23, oli kolme kertaa isompi palkkabudjetti kuin meillä. Näillä lähdöillä, joita urheilua usein mitataan, ovat meillä huonot. Toisaalta taas köyhä on nöyrä ja nälkäinen, Dettmann hymyilee SuomiKoriksen videohaastattelussa.

Altavastaajana taitaa siis olla hieman helpompi ponnistaa?

– Totta ihmeessä. Suomi on koripallomaailmassa aina altavastaaja. Joskus tilanne ehkä muuttuu, mutta siihen menee vielä monta vuotta.

Katso Dettmannin ajatukset tulevista EM-kisoista kokonaisuudessaan artikkelin yllä olevasta videosta.