Venäjä valmistautuu tällä hetkellä Italiassa kohti syyskuussa alkavia EM-kisoja. Joukkueelle ei ole vielä päätetty vakituista päävalmentajaa, mutta valmistautuminen jatkuu siitä huolimatta normaalisti. Päävalmentajan lisäksi joukkueen harjoitusvahvuudesta muuttuu neljä tärkeää pelimiestä.

Venäjä hioo kuvioitaan kuntoon Pohjois-Italiassa Bruneckissa. Fotis Katsikarisin jätettyä paikkansa päävalmentajana, joukkueen päävetovastuussa on ainakin väliaikaisesti Vasili Karasev.

Venäjältä puuttuu neljä pelaajaa harjoitusvahvuudesta, sillä Petteri Koposen viime kauden joukkuekaveri Vitali Fridzon lepää vielä raskaan kauden jälkeen, Sergei Karasevin odotetaan liittyvän mukaan lähipäivinä ja Timofei Mozgov ja Aleksei Shved ovat edelleen USA:ssa. Heidän liittymisajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta keskusteluja pelaajien kanssa on käyty.