Korisliigassa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimukset kahden takamiehen kanssa, kun Jalmari Salaterä ja Tero Into allekirjoittivat yksivuotiset sopimukset ja liittyivät maanantaina joukkueen harjoitusvahvuuteen.

Salaterä on Korihaiden kasvatti ja palaa takaisin haipaitaan yhden Namika Lahdessa vietetyn kauden jälkeen. 21-vuotias ja 187-senttinen Salaterä on pelannut Korisliigassa neljän kauden aikana yhteensä 39 ottelua, yhden ottelun piste-ennätyksen ollessa seitsemän pistettä.

Tero Into puolestaan on Forssan Koripoikien kasvatti, jolla on vyöllään kaksi kautta Korisliigassa FoKoPon väreissä. Viimeiset vuodet 24-vuotias ja 185-senttinen Into on kärsinyt loukkaantumisista, eikä ole pelannut pääsarjatasolla.

– Molemmat pelaajat osallistuivat try-out leirille kesäkuussa ja vakuuttivat valmennusjohdon otteillaan, kertoi harjoituksista tavoitettu hailuotsi Ari Mikkola seuran verkkosivuilla.

– Mukava palata takaisin tuttuihin ympyröihin ja edustamaan kasvattajaseuraa, myhäili Salaterä.

– Pari viime vuotta ovat menneet piloille jalkavaivojen kanssa, mutta onneksi Korihait tarjosi mahdollisuuden osoittaa kykyni ja hankkia pelipaikka joukkueesta, kertoi puolestaa tyytyväinen Into.

Korihailla on tällä hetkellä pelaajasopimukset kuuden pelaajan kanssa, jonka lisäksi kahden suomalaispelaajan kanssa on neuvottelut käynnissä. Ulkomaalaisvahvistukset on tarkoitus hankkia elokuun aikana ja loput pelipaikat täytetään omilla junioreilla.

Yhdelle ulkomaalaiselle on sopimustarjous lähetty ja ratkaisu asiaan voi tulla seuran verkkosivujen mukaan vielä tämän viikon aikana.