Susijengin Ranskan leiri on sujunut suunnitelmien mukaan. Leiri huipentuu perjantaina pelattavaan maaotteluun Ranskaa vastaan, mutta jo torstaina Susijengin pelaajat pääsevät lähelle tositoimia. Suomi ja Ranska kohtaavat epävirallisesti, suljettujen ovien takana.

– Torstaina kaikki 15 pelaajaa voivat olla mukana ja peliaika on 5×10 minuuttia. Ottelussa ei ole yleisöä. Perjantaina sen sijaan on vuorossa virallinen maaottelu vahvaa vastustajaa vastaan, kertoo joukkueen valmennusjohtoon kuuluva Jukka Toijala SuomiKoris-sivustolle.

– Leiri on mennyt toistaiseksi hyvin. Jotain pikkukolhua on, mutta torstaina kaikkien mukana olevien pelaajien odotetaan olevan pelikunnossa. Isompia ongelmia ei ole ollut.

Oman mausteensa leirille on tuonut Keski-Euroopan helle. Torstaiksi on luvattu 39 astetta lämpöä.

– Ulkona on kuuma ja se saattaa vaikuttaa myös hallin lämpötilaan. Toisaalta sekin on tärkeää harjoitusta, sillä Sloveniassa voi syyskuun alussa olla vielä todella kuuma.

– Hyvällä sykkeellä lähdemme jo torstaina pelaamaan.

Ranskan joukkue on tunnetusti vahva joukkue. Joukkueen suurimman tähden, San Antonio Spursin Tony Parkerin, odotetaan esiintyvän Suomea vastaan.

– Ainakin hänen pelaamisellaan on ottelua markkinointi. Tiukasti NBA:n sääntöjä lukien olisi mahdollista, ettei hän pelaisi, mutta se sitten nähdään. Emme ole täysin varmoja, onko Parker mukana. Siihen kuitenkin valmistaudutaan, että hänkin vastustajan riveissä on, Toijala kertoo.