Brooklyn Netsiin siirtynyt Andrei Kirilenko valottaa uutistoimisto AP:lle alentaneensa palkkaansa voidakseen taistella NBA:n mestaruudesta. Nälkää venäläistähden ei kuitenkaan vieläkään tarvitse nähdä, sillä hän tienaa nykyisellään päälle kolme miljoonaa dollaria kaudessa.

Palkanalennus on huomattava jos sitä vertaa hänen Minnesotassa saamaansa 10,2 miljoonaan dollariin kaudessa. Raha ei ole enää niin tärkeässä roolissa yli 10 vuotta NBA:ssa pelanneelle venäläiselle.

– Olen pelannut NBA:ssa 12 vuotta ja mielestäni on aika tavoitella mestaruutta, uransa aikana Utahissa ja Minnesotassa pelannut Kirilenko kertoo.

Minnesota ei tarjonnut kauden jälkeen Kirilenkon haluamaa sopimusta ja hän päätti katsoa toisaalle. Ratkaisu löytyi Brooklynistä jossa seuran omistaja Mihail Prohorovin kunnianhimoiset tavoitteet vakuuttivat Kirilenko.

– Hänet on aina tunnettu kaverina, joka yrittää todella saada tuloksia. Hän on kilpailija ja haluaa voittaa. On aina hienoa, kun omistajasi on todella intohimoinen koripallosta.

Brooklyniin siirron taustalla oli nimenomaan halu taistella mestaruudesta eikä raha ollut tällä kertaa niin suuressa roolissa.

– Ymmärrän, ettei raha ole niin iso eikä sellainen mitä olisin voinut saada. Jos katsoo tilannetta 10 vuotta sitten, en ole varma olisinko ottanut tämän sopimuksen. Juuri tällä hetkellä se oli paras mahdollinen vaihtoehto ottaa riski ja voittaa pokaali. En sano, että voitamme…Mutta ensimmäistä kertaa urallani aloitan kauden, tietäen meillä olevan mahdollisuudet voittaa koko juttu, Kirilenko päättää.