Slovenian EM-lopputurnaukseen on aikaa enää 33 päivää. Suomen lohkon joukkueista Italia joutuu tulemaan toimeen ilman takamies Daniel Hackettia, joka ei pysty osallistumaan EM-lopputurnaukseen loukkaantumisen vuoksi.

Viime kaudella Sienan riveissä Italian mestaruutta juhlinut valittiin viime kauden päätteeksi Italian cupin ja finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Italian Koripalloliiton tiedotteessa ei eritelty syytä miksi Hackett jäi pois joukkueesta, mutta hän on kuntouttanut akillesjännettään koko kesän ajan.

Hackettin poissaolo on kova kolaus Italian takakentälle, mutta päävalmentaja Simone Pianigianilta löytyy tuore korvaaja riveistään, kun vastikään Italian kansalaisuuden saanut Travis Diener on valmis astumaan Hackettin jättämiin saappaisiin.

Italia pelaa Susijengin kanssa samassa lohkossa.