Suomi on valmistautunut tuleviin EM-kisoihin menneen viikon ajan Ranskassa jossa lämpötila on noussut jopa 40 asteen tuntumaan. Suomen apuvalmentaja Jukka Toijala odottaa mielenkiinnolla millaiseen helteeseen Susijengi joutuu perjantai-illan ottelussa Ranskaa vastaan.

Joukkueet kohtasivat torstaina suljettujen ovien takana ilman katsojia ja jo tuolloin lämpötila nousi hallissa korkeaksi ja hiki virtasi niin kentällä kuin sen laidallakin.

– Täällä on kyllä äärimmäisen hyvät olosuhteet suomalaisille. Ei muuta puutu kuin vihta ja sen jälkeen ollaan kuin todellisessa saunassa. Olosuhteet ovat samat molemmille. Koriksessakin voi olla näköjään olosuhteet erilaiset, Toijala naureskelee Koripalloliiton videohaastattelussa.

Joukkueet iskevät toistamiseen yhteen perjantaina ja tuohon matsiin myös yleisöllä on pääsy. Ennakkotietojen mukaan hallille on tulossa yli 6000 katsojaa.

– Mielenkiintoista nähdä kuinka paljon tänne tulee silloin porukkaa ja mielenkiintoista nähdä millainen lämpö täällä sitten on, Toijala heittää.