Joensuun Kataja Basket on kiinnittänyt ensimmäisen ulkomaalaispelaajan alkavan kauden joukkueeseensa. Pienen laiturin tontilla seura tulee esittelemään 31-vuotiaan amerikkalaisen Renaldo Majorin, joka on pelannut käytännössä koko uransa kotimaassaan.

Major on pelannut pitkään NBA D-liigassa (NBA Development League), jossa miehen meriitit ovat todella kovat. Major saavutti merkittävän rajapyykin, kun hän nousi joulukuussa 2012 NBA D-liigan runkosarjan kaikkien aikojen pistetilaston ykköspaikalle. Kuuden kauden aikana Major teki 272 pelissä yhteensä 4160 pistettä, eli keskimäärin 15,3 pistettä per ottelu.

– Major on monipuolinen pelaaja. Hyökkäyspäässä hän on enemmän ”slasher” kuin kaukoheittäjä. Vaikka Major on ollut jo vuosia D-liigan parhaimpia korintekijöitä, on hän profiloitunut hyväksi joukkuepelaajaksi, joka ei pelkää syöksyä irtopallojen perään ja uhrata itseään puolustuspäässä. Tästä on osoituksena mm. valinta D-liigan vuoden puolustuspelaajaksi, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala sanoo seuran verkkosivuilla.

Majorin sopimus kattaa tulevan kauden. Sen myötä Kataja Basket on kiinnittänyt riveihinsä 11 pelaajaa. Valmennusjohto hakee aktiivisesti vielä yhtä vahvistusta, isoa korinaluspelaajaa.