Kaksi vuotta sitten Susijengi ei jättänyt ketään kylmäksi hienoilla esityksillään Liettuan EM-kisoissa. Nyt Suomi lähtee tuleviin kisoihin entistä valmistautuneempana ja valmiimpana kohtaamaan tulevat haasteet.

Tuukka Kotin mukaan Liettuan kisat toivat hyvän itseluottamuksen joukkueeseen.

– Meillä on nyt kaksi vuotta kokemusta enemmän rinnan alla, mutta suurin asia varmasti on se, että tähän toimintaan on tullut myös tervettä itseluottamusta. Silloinhan se oli paljon jännempää, kun menimme ensin karsintoihin joista mahdollisesti päästäisiin kisoihin. Nyt on koko vuosi odotettu näitä kisoja viime vuoden karsintojen jälkeen. Nyt on vähän erilainen lähtökohta. Kun on siellä jo kerran ollut, niin nyt voi lähteä paremmalla itseluottamuksella eikä jännitä enää, Kotti miettii lähtökohtia Slovenian kisoihin kahden vuoden takaisiin.

Susijengin peli nojaa tiukkaan ja kovaan koko joukkueen pelaamiseen, jossa kaikilla on yhtälailla tärkeä rooli. Perusperiaatteet eivät ole Kotin mukaan muuttuneet.

– Pelillisesti teemme aika paljon samoja asioita. Perusasiat ovat samoja kuin kaksi vuotta sitten, eikä perussysteemiin ole tullut mitään radikaaleja muutoksia.

Susijengi menestysmahdollisuudet lepäävät nimenomaan joukkuepelissä.

– Joukkuepelillä voitamme jos voitamme. Yksilötasolla jäämme aika paljon näistä Euroopan huippumaista. Joukkueena voitetaan tai hävitään. Ei meillä ole muuta vaihtoehtoa kuin puhaltaa yhteen hiileen täysillä, tähdentää Kotti SuomiKoris-sivustolle.

Salttu Forsström