Yksi Susijengin tuoreimmista pelaajista on 22-vuotias Antto Nikkarinen, joka nostettiin ryhmään viime kesänä. Nyt takana on jo 16 miesten maaottelua.

Nikkarinen teki ensiesiintymisensä Susijengin kokoonpanossa runsas vuosi sitten yhdessä kolmen muun maajoukkueen ”rookien” – Roope Ahosen, Matti Nuutisen ja Carl Lindbomin – kanssa.

Susijengin viime kesän rookieista Ahonen toi penkiltä korintekovoimaa, Nikkarinen rauhallisuutta pelinjohtoon. Molempien tulokkaiden rooli EM-karsinnoissa oli tärkeä, kun maajoukkueen monivuotinen takamiesmaestro Teemu Rannikko oli loukkaantumisen johdosta sivussa.

– Viime kesä meni osaltani ihan hyvin. Ei tullut huippupelejä, muttei huonojakaan. Uskon, että tein sitä, mitä minulta odotettiin ja pystyin täyttämään roolini kelvollisesti, Nikkarinen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Vuoden takaisista matseista on varmasti suurta hyötyä nyt EM-kisoihin valmistautuessa. Vaadittavasta pelitemposta ja -kovuudesta on kokemusta, eli ihan nollasta ei tarvitse lähteä tämän kesän peleihin.

Ensi kaudella Nikkarinen jahtaa uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta sekä pelaa Eurocupia kaksi viimeisintä Suomen mestaruutta vieneen loimaalaisen Bisonsin paidassa. Jo jättiharppauksin kehittyneelle maajoukkuepelurille edessä on entistäkin suurempi kehitysmahdollisuus.

– Viime kausi oli hyvä omalta osaltani, mutta ihan sellaista oloa ei jäänyt, että ”vau, miten hienosti meni.” Bisonsissa luvassa on taas selkeä askel eteenpäin, kun jo pelkissä treeneissä vastaan tulee maajoukkuetason äijiä. Eurocupin pelit ja mestarisuosikin viitta kuuluvat yhtä lailla kehityskaareen.