Susijengin vieraaksi torstaiseen maaotteluun Helsingin Hartwall Areenalle saapuva viime kesän olympiaisäntä Iso-Britannia saapuu Suomeen voiton maku suussaan. Uuden päävalmentajan Joe Pruntyn aikakausi brittijoukkueen peräsimessä alkoi 61–55 (30–30)-kotivoitolla Puerto Ricosta Lontoossa.

Basket.fin tiedotteen mukaan tasainen ottelu kääntyi Iso-Britannian hyväksi neljännen jakson alussa, kun Andrew Sullivanin kaksi perättäistä kakkosta sekä Odo Adegboyen kolmonen karauttivat kotijoukkueen 51–42-karkumatkalle.

Puerto Rico hiipi vielä neljän pisteen päähän, kunnes Kieron Achara katkaisi vieraiden selkärangan kakkosellaan ja bonusvapaaheitollaan. Hetkeä myöhemmin Kyle Johnson nosti kotijoukkueen johdon kymmeneen pisteeseen kaaren takaa.

Päävalmentaja Joe Pruntyn ensimmäisen voiton kulmakivet olivat 50. miesten maaottelunsa pelannut Kieron Achara (13/11/6 blokkia) sekä Kyle Johnson (11p) ja Andrew Sullivan (10p).

Puerto Ricon paras pistemies oli 12 pistettä upottanut Carlos Emory. Puerto Ricon lähihistorian paras joukkuesaavutus on vuoden 2004 Ateenan olympialaisten kuudes sija. Joukkue päihitti Ateenan olympiakentillä mm. USA:n.

Ottelu pelattiin lähes täyden katsomon edessä Lontoon Hackneyssa sijaitsevassa Copper Box -areenassa. Copper Boxiin mahtuu 7,500 katsojaa.

Suomen Susijengi isännöi Iso-Britanniaa Pasilan Hartwall Areenalla torstaina 15.8. klo 19:00 alkavassa maaottelussa.