Korisliigaa pelaava Kouvolan Kouvot on värvännyt toisen amerikkalaisvahvistuksen riveihinsä liigakaudelle 2013/14. NCAA:n Big East -konferenssin Cincinnati Bearcatsin puolustusstopperina kunnostautunut JaQuon Parker aloittaa syksyllä ensimmäisen ammattilaiskautensa Euroopassa.

190-senttinen Parker pelasi Cincinnatin paidassa joukkueen kaikki 34 ottelua NCAA-liigassa kaudella 2012/13 ja viimeisteli joukkueelleen vakuuttavat 10,9 pistettä, 4,8 levypalloa ja 1,6 syöttöä ottelua kohden. Keväällä 2012 Cincinnati eteni USA:n 16 parhaan yliopiston joukkoon valtakunnallisessa NCAA-turnauksessa.

– Parker on vahvarakenteinen takamies/laituri, joka pystyy pelaamaan useassa roolissa. Kovassa Big East -konferenssissa hän toimii koulunsa Cincinnatin puolustusstopperina. Hyvänä levypallopelaajana ja joukkueensa kolmanneksi parhaana scoraajana hän pelasi yli 30 minuuttia per ottelu, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kuvailee.

– Nuoreen runkoomme haetaan pelaajia, jotka sopivat henkisesti joukkueeseen ja pystyvät pelaamaan aggressiivista koripalloa. Uskomme vahvasti, että olemme jo nyt löytäneet kaksi tällaista vahvistusta, Kouvojen johtokunnan jäsen Mikko Sydänmaanlakka kommentoi.

JaQuon Parkerin lisäksi Kouvoilla on sopimukset alkavalle kaudelle Lawrence Wrightin, Ilari Seppälän, Daniel Dolencin, Juuso Kauppisen, Alexander Madsenin, Tuomas Hirvosen, Jere Luoman, Juha Piepposen ja Juuso Mäenpään kanssa.