Uudenkaupungin Korihait on solminut tulevaa pelikautta koskevat pelaajasopimukset yhdysvaltalaispelaajien Josh Dollardin ja Sam McLaurinin kanssa.

26-vuotias Dollard (203 cm, 107 kg) on pelipaikaltaan iso laitahyökkääjä, joka pystyy pelaamaan myös kauempana korista. 23-vuotias McLaurin (203 cm, 100 kg) puolestaan on puhdas korinaluspelaaja.

Dollard on kaksikosta kokeneempi, hänellä on kokemusta eurokoriksesta muun muassa Kreikan, Turkin ja Sveitsin pääsarjoista.

– Dollard on kokenut iso laitahyökkääjä, joka tulee olemaan joukkueemme avainpelaaja hyökkäyspäässä, kertoo Korihaiden valmentaja Ari Mikkola seuran verkkosivuilla.

– Dollardilla on näyttöä todella kovista eurosarjoista, mutta lopullinen läpimurto huippusarjoissa on jäänyt tekemättä. Nyt hänellä on kova into uudelle Euroopan valloitukselle ja Suomen Korisliiga toimii siinä loistavana ensimmäisenä portaana, jatkaa Mikkola.

Korihait yritti saada Dollardia jo viime joulukuussa riveihinsä, mutta silloin pelaajan hintalappu oli vielä liian korkea. Nyt Dollardin agentin ehdottama pakettiratkaisu mahdollisti Dollardin hankkimisen. Paketin toisena osapuolena oleva Sam McLaurin tulee pelaamaan ensimmäistä kauttaan ammattilaisena, sillä hän pelasi viime kaudella Illinoisin yliopistossa Yhdysvalloissa.

– McLaurin on nuori ja urheilullinen, sekä nöyrä joukkuepelaaja. Hän tulee olemaan joukkueen ainoa todellinen sisäpelaaja, jonka vastuulle tulee levypallopelaaminen ja sisäpuolustaminen. Odotan lisäksi McLaurinilta aktiivista kentän juoksemista ja haastamista myös hyökkäyspäässä, Mikkola toteaa.