Susijengi kohtaa torstaina Iso-Britannian ja joukkueen pelintekijä Petteri Koponen haluaa napata voiton kotiyleisön edessä.

Edellisestä ottelusta on aikaa vajat kaksi viikkoa ja paljon on ehtinyt siinä ajassa tapahtumaan harjoitusparketilla.

– Ollaan käyty lisää asioita läpi ja saatu monipuolistettua meidän tekemistä niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Kun tulee erilaisia tilanteita, niin tiedetään miten toimitaan. Nyt on kolmisen viikkoa aikaa kisoihin ja vielä on asioita käymättä läpi. Toisaalta aika samoilla säännöillä mennään kuin ennenkin ja se on loppuvaiheessa enemmän sitten hienosäätöä. Tärkeintä on saada koko jengi pelirytmiin ja kunnon fiilikseen, Koponen kertoo Suomikorikselle.

Vahvan ottelun Ranskaa vastaan elokuun alussa pelannut Koponen haluaa kesän voittotilin auki torstaina.

– Ranskassa saatiin hyvä avaus kesälle ja torstaina otetaan kesän eka voitto. Hyvässä vauhdissa ollaan ja koko ajan mennään kohti kisoja, mutta nyt se voittotili pitäisi avata, Koponen painottaa.

– Ei täältä moni jengi meidän kotiyleisön edestä voiton kanssa lähde pois. Uskon, että taas otetaan askel eteenpäin, Koponen jatkaa.

Tietysti myös pelillisesti löytyy parannettavaa Ranska-ottelusta

– Toivottavasti hommat alkaa napsahtelemaan paremmin kohdilleen niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Meillä tuli jonkin verran nukahduksia ja yksinkertaisia virheitä, jotka pitää poistaa. Ranska teki meille yli 100 pistettä, niin puolustuksessa on parannettavaa. hyökkäyksessä ollaan paljon tietysti kaukoheittojen varassa, mutta odotan myös kokonaisuutena ehjempää suoritusta, Koponen miettii.

Kotiottelu keskellä valmistautumista on tietysti iso asia pelaajille, sekä myös faneille.

– Onhan se tietysti yksi kesän kohokohtia. Ei näitä maaotteluita paljon kotona pelata. Aina on kiva fiilis pelata koton a ja toivottavasti faneista lähtee ääntä. Ranskassa oli halli täynnä ja 7000 katsojaa. ihan samaan ei välttämättä päästä, mutta toivottavasti saadaan tarjottua hyvä peli ja otetaan se voitto, Koponen päättää.

Suomen ja Iso-Britannian välinen ottelu alkaa torstaina Hartwall Areenassa klo 19.00.

Kim Sandén