Suomen miesten korismaajoukkue kaatoi Iso-Britannian selvin 88-66 (24-14, 36-35, 71-48, 88-66) -lukemin torstai-iltana Hartwall Areenassa 3427 silmäparin iloksi.

Suomi aloitti ottelun terävästi ja otti parketin haltuunsa alusta lähtien. Heittopeli toimi melko hyvin ja erityisesti ensiminuuttien hahmolla Sasu Salinilla, joka viimeisteli Suomen neljästä ensimmäisestä korista kolme (8 pistettä) ja oli näkyvässä roolissa. Ensimmäinen neljännes päättyi Petteri Koposen komeaan pussitukseen ja lukemiin 24-14.

Toinen neljännes oli Susijengiltä huomattavasti nihkeämpi ja Iso-Britannia tuli vahvasti peliin mukaan. Heittopeli ei toiminut hyvistä paikoista huolimatta ja ensimmäistä koria saatiin odottaa yli neljä minuuttia, kunnes Gerald Lee jr päästi joukkueen piinasta. Britit kävivät myös johdossa, mutta tauolle siirryttiin kotijohdossa 36-35.

– Britit on sellainen tyypillinen teknistaktinen joukkue, joka hetken ajaksi sai meidät pois omasta pelirytmistä. Kyllä siinäkin saatiin ihan hyviä ja vapaita heittopaikkoja. Jos olisi mennyt sisään, niin olisi varmasti näyttänyt erilaiselta, Susijengin päävalmentaja ja 108. maajoukkuevoittonsa ottanut Henrik Dettmann mietti ottelun jälkeen.

– Pitää katsoa vähän peiliin, että oliko meidän keskittyminen ihan parhaimmillaan. Oli mukavaa, kun yleisöä tuli, he alkoivat huutaa ja sitten loppui keskittyminen, Dettman pohti toista neljännestä.

Tauolta tuli kentälle erittäin terävä Susijengi. Heittopeli kulki, pistetili karttui ja britit putosi kyydistä. Kolmannen neljänneksen jälkeen johtolukemat oli 71-48. Myös päätösneljännes oli Susijengin heiniä. Johto oli parhaimmillaan jo lähes 30 pistettä, mutta lopulta voittolukemiksi kirjattiin 88-66.

– Ei tietenkään ihan tyytyväinen voi olla ja paljon jäi parannettavaa. Kuitenkin maaottelu ja 20 pinnaa eroa, niin ihan hyvä. Ensimmäinen puoliaika oli vähän nihkeää. Ei saatu heittoja sisään ja se on se meidän tapa pelata. Toisella puoliajalla laitettiin heitot sisään ja peli ratkesi siihen. Ei siinä muuten mitään ihmeellistä ollut. Omaa peliä pelattiin ja nyt niitä yksityiskohtia pitää lähteä hiomaan, 14 pistettä pussittanut Petteri Koponen kertoi.

– Kyllähän se puolustus hyvältä näytti lukuun ottamatta toista neljännestä. Lopussa he sitten pääsivät vähän kaunistelemaan, mutta hyvää puolustamista, lähes kahteen vuoteen ensimmäistä kertaa maajoukkueessa esiintynyt Teemu Rannikko tuumasi.

Kim Sandén