Suomen koripallomaajoukkue on harjoitellut tiukasti 18 pelaajan voimin ja valmistautunut tuleviin EM-kisoihin. Tuukka Kotin mukaan harjoitusten laatu on ollut aiempaa parempaa laajemman ja kovemman pelaajaringin ansiosta.

Pelaajat ovat kilvan kehuneet joukkueen valmistavaa leiriä, mutta laakereilleen ei ole kuitenkaan varaa jäädä lepäämään, mikäli on Kottia uskominen.

– Meillä on ollut hyvä reilu pariviikkoinen. Meillä on hyvä tilanne painaa, kun ringissä on yli 15 jätkää ja se asettaa terveen kilpailutilanteen ja tempo pysyy koko ajan hyvänä. Hyvältä näytti Ranskassa ensimmäinen pelikin. Tästä pitää kuitenkin koko ajan petrata eikä saa tyytyä siihen, että tässä vaiheessa peli olisi hyvässä kunnossa. Koko ajan pitää parantaa ja seuraavassa pelissä pitää mennä joka osa-alueella eteenpäin, Kotti painottaa SuomiKoris-sivustolle.

Slovenian EM-kisoihin on aikaa vielä vajaa kuukausi, mutta Kotin mukaan laaja rinki auttaa sekä jakamaan taakka että pitämään harjoitukset laadukkaina.

– Meillä on loistava tilanne, kun treeneissä on koko ajan tuoreita jalkoja ja se tuo kilpailua. On niin eri asia vetää treeneissä 5 vastaan 5 koko ajan, kun meillä on nyt kolme viisikkoa käytössä. Nyt yksi pääsee kierrättämään koko ajan ja sitä kautta harjoittelun laatu paranee selvästi. Tämä on meille ihan loistava tilanne, Kotti iloitsee.

Susijengi jatkaa valmistautumistaan EM-kisoihin kohtaamalla torstaina Helsingissä Iso-Britannian.

Salttu Forsström