Helsingin haasteellista huippukoripallon tilannetta korjaamaan on synnytetty uusi koripallojoukkue nimeltään Helsinki Seagulls.

Joukkue keskittyy miesten kilpakoripallon kehittämiseen ja aloittaa toimintansa miesten Divari A:ssa kaudella 2013/14. Uuden edustusjoukkueen päävalmentajana aloittaa Mikko Larkas.

– Huippukoripallon tilanne on ollut Helsingissä haasteellinen jo jonkin aikaa, kun vain yksi joukkue on ollut kiinnostunut pyörittämään SM-tason joukkuetta, eikä sielläkään ole ollut riittäviä resursseja. Koripallo on hyvinkin stadilainen laji ja merkittävä osa juniorikoripalloilijoista on tältä alueelta. He tarvitsevat sekä esikuvia että kasvupolun, kertoo uuden joukkueen kehittämisprojektista vastaava Mikko Tanner.

Helsinki Koripalloseura Oy on tehnyt sopimuksen ToPo juniorit ry:n kanssa ja seuran hallitseman pelilisenssin sopimusyhteisöksi on hyväksytty liiton vahvistuksella Helsingin Koripalloseura Oy. Sopimusyhteisön edustusjoukkue aloittaa pelit heti syyskuussa nimenään Helsinki Seagulls.

Joukkueen, tuttavallisemmin Gullsin, päävalmentajaksi on nimitetty Honka-taustainen Mikko Larkas, joka valmentaa tänä kesänä Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkuetta.

– Joukkueen runko on jo kasassa ja valmistautuminen aloitettu. Ensimmäisen kauden tavoite on saada joukkue toimimaan ammattimaisesti niin kentällä kun sen ulkopuolellakin sekä taistella noususta miesten Korisliigaan. On ollut myös ilo huomata helsinkiläisten koripalloseurojen kiinnostus yhteistyötä kohtaan. Yhdessä tekemällä pystymme varmasti luomaan paremman menestymismahdollisuuden helsinkiläiselle huippukoripalloseuralle, Larkas linjaa.

Myös ToPon miesten joukkue on päättänyt liittyä osaksi Gullseja.

– Pohdimme paljon eri vaihtoehtoja jatkon osalta, ja tämä oli ehdottomasti meidänkin kannalta fiksuin vaihtoehto. Kun tavoitteena helsinkiläisellä joukkueella pitää tietysti olla Korisliigassa oleminen, ei meidän pienellä ryhmällä ollut enää nykypäivänä voimia pyörittää kustannusrakenteeltaan näin raskasta toimintaa. Nyt olemme osa isompaa kuviota ja olo on hyvä ja helpottunut, kommentoi ToPon miesten joukkueen liiketoimista vastannut Ville Kaunola.

Lähde: www.basket.fi